KHK’li çiçekçi

Olağanüstü hal (OHAL) döneminde çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler’le (KHK) ihraç edilen KESK’e bağlı Büro Emekçileri Sendikası (BES) Eşbaşkanı Leyla Sezen, 3 yıldır hayatını çiçekçilik yaparak kazanıyor. Hiçbir gerekçe gösterilmeden mesleğinden koparıldığını belirten Sezen, “Dosyam OHAL komisyonunda, görevime geri döneceğime eminim. Çünkü hiçbir suçum yok” dedi.

Yayınlanma: 25.12.2019 - 02:00
KHK’li çiçekçi
Abone Ol google-news

Sezen, 25 yıllık devlet memuru olduğunu, 22 Kasım 2016’da hiçbir gerekçe ve suç gösterilmeden 20 arkadaşı ile birlikte KHK ile hukuksuz şekilde ihraç edildiğiklerini belirtti. Sezen, “O sabah işyerine gittim. Güvenlik görevlisi bana ‘ihraç edildiniz’ dedi” diye ifade etti.

KESK’in bileşenlerinden ihraç edilen 6 şube başkanı ile birlikte dayanışma sergileyerek ayakta kalabilmek için birlikte çiçekçi dükkânı açtıklarını söyleyen Leyla Sezen, 1 yıl birlikte çalıştıklarını ancak gelir yeterli olmadığı için daha sonra herkesin ayrı ayrı işyeri açtığı, kimisinin özel ders verdiği, kimisinin başka mesleklere girdiğini söyledi. Sezen, çiçekçi dükkânında, aynı sendikadan ihraç edilen yönetim kurulu üyesi ile birlikte çalıştıklarını söyledi.

BULUŞMA NOKTASI

Leyla Sezen, “Devletin sayesinde yeni bir meslek edindik. Çiçekçilikte canlı teraryumu yaptık ve çok da satmaya başladık. Bu nedenle de Urfa’da tercih edilir olduk. Sendikal faaliyetlerimizde devam ediyor. İşyerimiz aynı zamanda sendika üyelerimizle buluşma noktamızda oldu” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler