Kılıçdaroğlu: Emeklilerin kimsesi CHP'dir

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Emeklilerin kimsesi CHP’dir. Kendi ceplerinden dolar fışkırıyor ya, emeklinin o parayı İsviçre bankalarına yatıracağını sanıyorlar. Emekli, kazandığı parayı esnafta harcayacak, herkes kazanacak” dedi.

Yayınlanma: 08.05.2015 - 16:03
Abone Ol google-news

CHP’nin Manisa mitingi, dün Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirildi. Miting katılımcılarının yanı sıra alanın çevresindeki yurttaşlar da CHP’nin “alkışlıyoruz” sloganına tempo tuttu. “Zorla getirilmedik, gönüllü geldik” pankartıyla Somalı madenciler ve aileleri de mitingte yerlerini aldı.

Kılıçdaroğlu: İkinci gelişimde başbakan olarak geleceğim - VİDEO

Bülent Ecevit’in “ne ezen ne ezilen, insanca hakça bir düzen” söylemindeki düzeni kurmak için çalışacaklarını belirten Kılıçdaroğlu, CHP’nin bin 500 lira asgari ücret vaadini “zulüm” diye nitelendiren Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in alanda yuhalanmasını engelledi. 3 kişilik bir ailenin her öğünde bir çay bir simit yemesi durumunda ayda 900 lira harcayacağını kaydeden CHP Lideri, Şimşek’ten geriye kalan 49 lira ile nasıl geçinileceğini anlatmasını istedi. Emeklilerin de iktidara göre bir ellerinin yağda bir ellerinin balda olduğunu dile getirerek, 2 maaş ikramiye vaadine ilişkin “kaynak nerede” sorularının “ayıp” olduğunu söyledi. 8 milyon emeklinin maaşının bin liranın altında olduğunu kaydetti. Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyet’i “kimsesizlerin kimsesi” diye tanımladığını anımsatarak “Emeklilerin kimsesi CHP’dir. Kendi ceplerinden dolar fışkırıyor ya, emeklinin o parayı İsviçre bankalarına yatıracağını sanıyorlar. Emekli, kazandığı parayı esnafta harcayacak, herkes kazanacak” diye konuştu.

Refahı tabana yayacaklarının sözünü veren Kılıçdaroğlu, bunun için “çağdaş kölelik” diye nitelendirdiği taşeronluğu kaldıracaklarını, bu konumdaki çalışanlara kadro vereceklerini söyledi. Kredi kartı faiz borçlarına ilişkin vaatlerini de yineledi.

Miting alanında da yoğun biçimde yer alan madencilerin sorunlarına da kürsüde dile getiren Kılıçdaroğlu, rödovans sistemini kaldıracaklarını açıkladı. Kılıçdaroğlu, “Meraklanma Soma, madenleri yeniden açmak, senin yer altında güvenle çalışmalarını sağlamak boynumuzun borcu. İşçi güvenle yer altına inecek” dedi.

Konuşmasında üreticilere yönelik de mesajlar veren CHP Genel Başkanı, son 10 yılda iki Trakya büyüklüğündeki alanın ekilmediğini belirterek, “Mazot 1.5 lira olacak” vaadini vergileri “sıfırlayarak” yerine getireceklerini söyledi. “Sen zümrütte yakutta vergiyi sıfırlıyorsun, ben de mazotta sıfırlayacağım. Aramızda Ağrı dağı kadar fark var. Sen buradasın, ben halkın yanındayım” diye konuştu.

Türkiye’nin olanakları olduğunu, buna karşın halkı düşünen, namuslu siyasetçinin eksik olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, bunun için siyasi ahlak yasası çıkaracaklarını söyledi. Kapanan belde belediyeleri için de referandum yapacaklarının sözünü verdi.

AKP’nin 13 yılda Türkiye’yi yurttaşların ekonomisi açıdan getirdiği noktayı rakamlarla yurttaşlara anlatan Kılıçdaroğlu, kendisine 4 yıl yetki verilmesi durumunda tabloyu düzelteceğini dile getirdi. “Hortumcuların olmadığı bir Türkiye” vaadini yineleyen Kılıçdaroğlu, “İktidarın yolu CHP’den, CHP’nin yolu Kuvayi Milliye’den geçer” diye konuştu.

Öte yandan Kılıçdaroğlu, miting öncesinde Balıkesir’in Bigadiç ve Sındırgı ilçelerinde yurttaşlarla bir araya geldi. Burada da Şimşek’in yuhalanmasını engelleyen Kılıçdaroğlu, “Yuh çekmeyin. Ama şunu yapın. Sandığa gidin, kaynak yok diyene, benden sana oy yok deyin" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler