Kılıçdaroğlu: Saltanatı yıkacağız

Seçim çalışmalarını dün aday olduğu İzmir’in ilçelerinde sürdüren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Birileri yeniden saltanat kurmak istiyor, buna izin vermeyin” dedi.

Yayınlanma: 31.10.2015 - 07:31
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yarınki seçimler öncesi son mesajlarını “milletvekili adayı” olduğu İzmir’den verdi. İzmir 2. seçim bölgesinin ilçelerini dolaşan Kılıçdaroğlu, mola verdiği bir köy kahvesinde yurttaşlara seslendi. Türkiye’de namuslu siyasetin eksik olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Eski anlayışlarımızı bir tarafa bırakmak zorundayız. Huzur ve refahı isteyenler çoğunlukta ama farklı partilerin içine girmişiz. Bu seçimde gelin oyunuzu CHP’ye verin” dedi. Devletin kinle ve öfkeyle, önyargıyla değil, akılla, bilgiyle, sabırla yönetileceğini dile getiren CHP lideri, 1 Kasım’ın saltanatın yıkıldığı tarih olduğunu kaydederek, “Birileri yeniden saltanat kurmak istiyor, buna izin vermeyin. Bu seçimler diğerlerine benzemiyor. Elimizi vicdanımıza koyarak sandığa gitmeliyiz” diye konuştu.

Eş bulma işine Davutoğlu bakıyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gençlerin oldukça ilgi gösterdiği internet sitesi “ekşisözlük” yazarlarıyla sanal platformda bir araya geldi. Gençlerin düşüncelerinin seçim sonrası çalışmalara ışık tutacağını belirten Kılıçdaroğlu, “Baraj sıkıntısı yüzünden ‘mecburiyetten’ başka partilere yönelen seçmenlere hakkınızı helal ediyor musunuz” sorusuna “Helal olsun, ama bir daha olmazsa seviniriz” yanıtını verdi. Yanına “gülücük” işareti eklemeyi de unutmadı. Bir gencin “Başkanım iş buluyoruz çok şükür, ama eş bulamazsak size başvuralım mı” sorusuna Kılıçdaroğlu “Biz emekliye ve işçiye kaynak bulmaya çalışıyoruz. Eş bulma konusuyla Esra Erol ve Ahmet Davutoğlu ilgileniyor” yanıtını verdi. Kılıçdaroğlu, “Siyaset çok sıktı, hadi bize ilk aşkınızı anlatın” sorusunu da yanıtsız bırakmadı. “İlk aşkım ortaokuldaydı. Şimdi burada nasıl anlatayım. Bir gün Ankara’ya gelirsen sana anlatırım ama aramızda kalsın şimdilik” dedi.

Türkiye’nin geleceği oylanacak

Başbakan Ahmet Davutoğlu, seçim öncesi memleketi Konya’da hemşerilerine seslendi. Davutoğlu, “1 Kasım’da yeni bir yolun arifesindeyiz. Bu seçimle sadece iktidara karar verilmeyecek. Türkiye’nin geleceği, istikbali oylanacak. Neredeyse bir referandum bu. Vereceğiniz oylarla, yükselen Türkiye’nin devamına siz karar vereceksiniz.” dedi. Ülkenin birliği, dirliği, kardeşliği, istikrarı, geleceği için güçlü bir yönetime ihtiyaç olduğunu savunan Davutoğlu, tek başına iktidar isteyerek, “Bizi bir daha Sayın Kılıçdaroğlu’na Sayın Bahçeli’ye muhtaç etmeyin” ifadesini kullandı.

HDP’ye yüklendi

HDP’nin seçmeden aldığı desteği PKK’nin hizmetine sunduğunu savunan Davutoğlu, “Bunlar Kandil’den açıklama gelir, Kandil’e göre davranırlar, milletin sesini dinlemezler. Bir de utanmadan çatışmaların başlamasından bizi sorumlu tutuyor. Siyasi çıkarlarınızı bir kenara bırakın bu işi çözelim dedik. Onlar sizi dinlemediler kendi küçük hesaplarının peşine düştüler” diye konuştu.

Demirtaş: 3. parti olacağız

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, canlı yayın konuğu olduğu Özgür Radyo’daki programı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Demirtaş, “Bütün veriler şunu gösteriyor ki parlamentoda milletvekili sayısı itibarıyla 3. parti olacağız” dedi. Seçmenlerden sandığa giderek oy kullanmalarını isteyen Demirtaş, “Parlamentoda HDP olarak çözüm merkezi olmak için elimizden geleni yapacağız” dedi. 1 Kasım’da yeni bir iktidar alternatifinin şekilleneceğini dile getiren Demirtaş, “AKP’nin tek başına iktidar olmadığı bir Türkiye, istikrarlı bir Türkiye’dir. Bundan dolayı ülkemizde barış, huzur, istikrar ve güven isteyenler artık koalisyon dönemlerinin başladığını, başlayacağını görmeli ve bundan ürkmemeli, korkmamalı. Bu Türkiye’ye nefes aldıracaktır” dedi.

‘Kaldırın TRT mikrofonunu’

MHP lideri Devlet Bahçeli, Osmaniye’deki ziyaretleri sırasında masaya bırakılan kanal ve haber ajanslarının mikrofonları arasında TRT’nin mikrofonunu görünce “Kaldırın şu TRT’nin mikrofonunu” diyerek tepki gösterdi.

Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Osmaniye Şube Başkanlığını ziyaret eden Bahçeli, burada şehit yakınları ve gaziler ile bir araya geldi. Bahçeli daha sonra ziyaretle ilgili bir değerlendirme yapacağı sırada masaya bırakılan kanal ve haber ajanslarının mikrofonları arasında TRT’nin mikrofonunu görünce “Kaldırın şu TRT’nin mikrofonunu” diyerek tepki gösterdi. Bunun üzerine TRT muhabiri mikrofonu alarak dışarı çıktı.

Bahçeli daha sonra yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Acımız çok büyük. Osmaniye’miz çok sayıda şehit veren bir ilimiz olarak dikkat çekmektedir. Osmaniyeli şehit ailelerimiz çok sabırlı ve soğukkanlı. Aileler olsun, yakınları olsun çok büyük sabır ve soğukkanlılıkla karşılamaktadır ve inşallah gün gelecek tüm bunların hesabı sorulacaktır. Bundan da hiç kimsenin şüphesi olmasın.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler