Kılıçdaroğlu: Sırtı kalınlara karşıyım

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Alpu Belediyesi’nde yaptığı konuşmada, "Sırtı kalınlara karşıyım. Sırtı kalınlara karşı vatandaşın alın terinden yanayım. Yeni siyasetimizin ana omurgası da budur. " diye konuştu.

Yayınlanma: 05.09.2019 - 13:22
Abone Ol google-news

Eskişehir’de konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Türkiye savruluyor. Türkiye’de ekonomik kriz var, faturasını vatandaş, emekli, işçi ödüyor. Hep sırtı kalınlar mı kazanacak bu ülkede? Sırtı kalınlara karşı vatandaşın alın terinden yanayım. Siyasetimizin ana omurgası da budur” dedi.
İktidarın Suriye politikasını da eleştiren Kılıçdaroğlu, “Suriye politikası başından beri yanlıştı. Hâlâ yanlıştır, şimdi İdlib’de sorun çıktı, göreceksiniz 3-3 buçuk milyon Suriyeli daha gelecek böyle giderse. İstemiyoruz doğru ama bu politikayı hayata geçiren kişiyi önce ‘ben istemiyorum’ diyeceksiniz” ifadelerini kullandı.

Kimsesizlerin kimsesi

Kılıçdaroğlu, partisinin Eskişehir ve ilçelerinde kazandığı belediyelere teşekkür ziyaretlerine çıktı. İlk olarak Alpu Belediyesi’ne giden Kılıçdaroğlu’na, Alpu Belediye Başkanı Gürbüz Güller, lüle taşından yapılmış bir pipo hediye etti. Daha sonra hizmet binası önünde toplanan yurttaşlara hitap eden Kılıçdaroğlu, siyasette kavga istemediklerini belirterek “Siyasette gerginlik, kavga istemiyoruz. Türkiye bir ateş çemberinin içinde, ülkenin adam gibi yönetilmesini istiyoruz. Cumhuriyeti kuranlar şunu söylemişlerdir; Gazi Mustafa Kemal’in sözüdür ‘Cumhuriyet bilhassa kimsesizlerin kimsesidir.’ Yani hiç kimse Cumhuriyette benim sahibim yoktur demesin” dedi. Ekonomik krize yönelik açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, “Türkiye yönetilmiyor, Türkiye savruluyor. Türkiye’de ekonomik kriz var, faturasını vatandaş, gariban, emekli, işçi, esnaf ödüyor. ‘Köprü ve yol yapıyoruz’ diyorlar, ihaleyi dolar garantisi ile verdiler. Niye onları Türk Lirası’na çevirmiyorsunuz? Hep sırtı kalınlar mı kazanacak bu ülkede? İşçi, emekli, çiftçi, esnaf kazanmayacak mı? Sırtı kalınlara karşı vatandaşın alın terinden yanayım. Siyasetimizin ana omurgası da budur” diye konuştu. AKP’nin dert dinlemediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Beyler dert dinlemek istemiyor. Birisi gelip derdini anlattığı zaman ‘atın bunu içeriye. Neden derdini anlattın’ diyorlar. Esnafı, sanayiciyi, çiftçiyi çağır. Oturup dertlerini anlatsın” ifadelerini kullandı.

Ortadoğu’da ABD ve Rusya’nın silah desteğine atıfta bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, Mısır’la diplomatik ilişkilerin bozulmasına tepki göstererek, “Ortadoğu’da bir tarafta Amerika, bir tarafta Rusya. Amerika ‘meraklanma ben silah vereyim’, Rusya, ‘yeni silahlarımız çıktı, buyurun birbirinizi öldürün ben aradan köşeyi döneyim’ diyor. Bu politikayı görmeden bir devlet yönetimi olmaz. Gazi Mustafa Kemal neden “yurtta barış, cihanda barış” demiş? Kavgasız bir Türkiye istemiş. Bıraktık Suriye’yi Mısır ile kavga ediyoruz. Bütün bunların demokratik standartlar içinde düzelmesi lazım” dedi. Kılıçdaroğlu beraberindeki milletvekilleri ve belediye başkanlarıyla daha sonra Eskişehir kent merkezine geçti.

Kılıçdaroğlu, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Kurtuluş Müzesi’ni gezdi. Kılıçdaroğlu’na milletvekilleri Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt eşlik etti. Kılıçdaroğlu, müzede bulunan Atatürk’ün 3D fotoğrafında özçekim yaptı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon