Kılıçdaroğlu ve seçilmiş İBB Başkanı İmamoğlu Cumhuriyet’ten seçmene seslendi: Demokrasi destanı yazın

Türkiye, seçmen iradesinin gasp edildiği sürecin ardından yarın yenilenecek İstanbul seçimine kilitlendi. 23 Hazi-ran’a bir gün kala CHP lideri Kılıçdaroğlu ve seçilmiş İBB Başkanı İmamoğlu, Cumhuriyet’e konuştu. Kılıçdaroğlu, sıradan bir seçim yapılmadığını belirterek “İstanbullu demokrasi destanı yazacak” dedi. İmamoğlu da hukuku unutan YSK’nin 16 milyonun hakkını yediğini vurgulayarak, “Bu seçim, 6 Mayıs’ta hukuksuz ve adaletsiz şekilde gasp edilen bir seçimin tekrarıdır. Demokrasimizi elbirliğiyle yeniden kaldıracağız. İstanbul’a şimdiden hayırlı olsun” diye konuştu.

Yayınlanma: 21.06.2019 - 22:12
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve seçilmiş İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu seçime bir gün kala İstanbullu seçmene Cumhuriyet aracılığıyla seslendi. CHP lideri Kılıçdaroğlu, 23 Haziran’ın “Sıradan bir seçim olmadığını” belirterek “İmamoğlu’nun yeniden seçilmesiyle bütün dünyaya ‘Tüm baskılara rağmen Türkiye’de demokrasiye sahip çıkıldı’ mesajı verilecek. Pazar günü İstanbullular her koşul altında sandığa giderek demokrasi destanı yazacaklar” dedi. İmamoğlu da YSK’nin 16 milyonun hakkını gasp ettiğini vurgulayarak, “16 milyon İstanbullunun iradesine büyük bir haksızlık yapıldı. Demokrasimizi düşürdükleri yerden elbirliğiyle kaldıracağız. İstanbul’a şimdiden hayırlı olsun...” diye konuştu.

23 Haziran’a bir gün kala CHP lideri Kılıçdaroğlu ve Millet İttifkakı’nın İBB adayı Ekrem İmamoğlu’nun Cumhuriyet aracılığıyla 16 milyon İstanbulluya son mesajları şöyle...

Vicdana sahip çık

Kılıçdaroğlu: Pazar günü İstanbullular her koşul altında sandığa giderek demokrasi destanı yazacaklar. Çalınmak istenen demokratik vicdana sahip çıkacaklar. Ekrem İmamoğlu’nun, YSK eliyle gasp edilmek istenen seçilmiş başkanlığını, adalet ve vicdan gereği tekrar kendisine teslim edecekler. Çünkü İstanbullular Ekrem Beyi, 31 Mart’ta belediye başkanı olarak seçti, şimdi yeniden seçme zamanı. Ve Ekrem Bey belediye başkanı seçildiğinde sadece seçilmiş olmayacak, seçmenlerimizin de çalınmak istenen iradelerini sahip çıkılmış olacak. İstanbullular dünyaya adaletsizliğin, tek adam rejiminin sandık yoluyla yenileceğinin ilk örneğini de göstermiş olacaklar. Bu bağlamda Ekrem Bey’in yeniden seçilmesi sıradan bir seçim olmasının ötesinde bir anlamı var. 23 Haziran günü bütün dünyaya, “Tüm baskılara rağmen Türkiye’de demokrasiye sahip çıkıldı” mesajı verilmiş olacak. Tek isteğim var, o gün herkes sandığa gitmeli ve mutlaka oy kullanmalı. Böylece hak yerini bulmalı. Adalet galip gelmeli.

İmamoğlu: 31 Mart sonrası büyük bir haksızlık yapıldı. Bana değil 16 milyon İstanbullu’nun iradesine. Şimdi, milyonlar iradesine karşı duran bir avuç azınlığa karşı pazar günü sandığa gidecek. Bu şehirde yaşayan herkes biliyor ki, 23 Haziran seçimi normal bir seçim değildir. Bu seçim, 6 Mayıs’ta hukuksuz ve adaletsiz bir şekilde gasp edilmiş olan bir seçimin tekrarıdır. Bu şehirde yaşayan, bu ülkede yaşayan herkes çok iyi biliyor ki, YSK hukuku unuttu ve siyasi karar verdi. 16 milyonun hakkını gasp etti. Demokrasimizi düşürdükleri yerden elbirliğiyle kaldıracağız. İstanbul’a şimdiden hayırlı olsun...’ 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler