Kim Kime ‘Lan’ Dedi?

Parlamento Kulisi...

Yayınlanma: 27.07.2014 - 22:17
Abone Ol google-news

Kim Kime ‘Lan’ Dedi?

TBMM Genel Kurulu’nda, günlerce süren torba tasarı görüşmeleri ramazan ayının da etkisiyle milletvekilleri arasında sık sık gerginliklere neden oldu, zaman zaman da nereden çıktığı belli olmayan bir söz üzerinden atışmalara dönüştü. Genel kurulun bayram arası vermeden önceki son günlerinde CHP’nin SPK’nin yayımlamış olduğu bir tebliğden kaynaklanan küçük yatırımcının mağduriyetinin araştırılmasına ilişkin önergesinin görüşülmesiyle ilgili grup önerisi aleyhinde konuşmak için kürsüye AKP’li Recep Özel çıktı.

Özel, bir önceki konuşmacı MHP’li Emin Haluk Ayhan’ın konuşmasını eleştirirken “Ticaret odası başkanlarının yapmış oldukları birtakım açıklamaları, talepleri sanki sorun varmış gibi burada dile getirmenin doğru olmadığı kanaatindeyim” deyince Ayhan, “Bana mı cevap veriyorsun, öz kaynak-borç oranına bir baktın mı? Bu işlerden anlar mısın?” diye laf attı. Tartışmaya AKP’li Bülent Turan da müdahil olunca bir atışmadır başladı. Ayhan, Turan’a “Sen TÜRGEV’ci misin?” diye sordu, Turan’dan “Rahatsız mı oldun? Gururla oradayım, 10 tane daha vakfa üyeyim” yanıtı geldi.

Bu sırada Özel’in kürsüde konuşması sürüyordu. Ancak milletvekilleri kendi aralarındaki laf atışması diğer milletvekillerinin de girmesiyle daha da alevlendi. Tam bu sırada AKP Grup BaşkanvekiliMustafa Elitaş, “Sen milletvekiline nasıl lan diyorsun ya” deyince işler karıştı. Turan, “Kime lan dedi, kim diyor lan diye” tepki gösterirken Ayhan’dan “Demedi ya, nerede, var mı tutanaklarda” diye itirazı geldi. Onca tartışmanın ardından kimin kime “lan” dediği anlaşılamadı, ama Turan, iade mekanizmasını çalıştırdı:

“Kim demişse iade ediyorum. Ben duymadım da.”

----------------------------------------------------------------------------

‘Taflan’ın yararları...

TBMM’de sahura kadar çalışmalarını sürdüren milletvekilleri, genel kurul çalışmalarının stresini bahçede tur atarak, kendi aralarında esprili sohbetler yaparak atmaya çalıştı. Bir grup AKP’li milletvekili, Meclis bahçesinde yürürken gözlerine iktidar kulisinin açıldığı bahçedeki taflan ağacı takıldı. Milletvekilleri arasında bir sohbettir başladı. Bir milletvekili, diğerine “Bu karayemiş, şekere çok iyi gelir, bizim orada davarlara verilir” deyince, diğeri gülerek başka bir özelliğine daha dikkat çekti:

“Bu cinsel gücü de artırır.”

“Ne yapsak, toplasak mı?” diye konuşulurken bir milletvekili “100 TL verin ben toplarım” dedi. Parayı alan milletvekili, taflan toplamanın derdine düştü. Taflan toplaması için hemen çayocağı görevlilerinden biri çağrıldı. Görevli geldi ama ağacın yüksek dallarından taflan toplamak mümkün olmadı. Buna da bir çare arandı. Kısa bir araştırmadan sonra merdiven bulundu. İki görevli merdivenlere çıkarak taflanları topladı. Bir milletvekili, iftara kadar taflana nasıl daha çok lezzet katılacağının da ipucunu verdi:

“Buza koyalım, daha lezzetli olur.”

-------------------------------------------------------------------------------------------

 

([email protected])


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler