Kış oyunlarına görkemli açılış

Güney Kore’nin Pyeong- Chang kentindeki 23. Kış Olimpiyat Oyunları dün düzenlenen açılış töreniyle resmen başladı.

Yayınlanma: 09.02.2018 - 19:38
Abone Ol google-news

Eksi 5 dereceyi bulan soğuğun seyircileri etkilememesi için tribünlerde ısıtmalı koltuk minderi, atkı, bere ve eldiven dağıtıldı. Geçit töreninde Güney ve Kuzey Koreli sporcuların hep birlikte ve ortak Kore bayrağıyla yürümeleri, stadyumdaki 35 bin kişi tarafından ayakta alkışlandı. Koreli sporcuların birbirleriyle bol bol fotoğraf çektirmesi ve samimi görüntüler vermesi büyük ilgi çekti. Öte yandan en kalabalık kafile olarak 241 sporcusuyla ABD dikkat çekerken, 8 sporcumuzun bulunduğu Türk kafilesinin yürüyüşünde bayrağımızı kayakla atlamacı Fatih Arda İpçioğlu taşıdı. Açılış seremonisinde Kuzey Kore’den gelen ponpon kız takımı ve 150 kişilik Güney Koreli halk oyunları ekibi büyük ilgi gördü. Işık şovları ve kaplan figürünün damga vurduğu gösteride, Moldova kafilesinin sahaya çıktığı sırada dansçıların sergilediği “Gangnam Style” performansı, coşkunun zirveye ulaştığı an oldu. Geçit töreninin ardından sahneye çıkan Koreli sanatçı Jeon In-kwon, John Lennon’ın Imagine şarkısını seslendirdi.

Rusya’ya men

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS), dün açıkladığı karar ile doping sebebiyle Kış Oyunları’ndan men edilen 47 Rus sporcunun PyeongChang’da mücadele etmesine izin vermedi. 169 Rus sporcu ise olimpiyat bayrağı altında yarışabilecek.

 

Kore’de tarihi gün

1950- 1953 yılları arasındaki Kore Savaşı’ndan bu yana ilk kez Kuzey Kore’yi yöneten Kim ailesinden bir üye, Güney Kore’yi ziyaret etti. Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un’un kız kardeşi ve sırdaşı Kim Yo- Jong, dün yapılan açılış törenine katıldı. Yo-Jong’a Kuzey Kore heyetinin başkanı Kim Yong Nam eşlik etti. Açılış töreninde ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence de, Jong ve Nam’ın önüne oturdu. Ancak Pence’in Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in’in yanı sıra Kuzey Koreli yetkililerle aynı masada oturması planlanan akşam yemeğine katılmadığı bildirildi. AFP’nin haberine göre resepsiyondaki oturma planına göre Kuzey Kore heyetinin başkanı Kim Yong-nam’ın Pence’in karşısında oturması planlanıyordu. Ancak Güney Kore’nin başkanlık sarayı Mavi Ev’in sözcüsü Pence’in geç geldiğini, masada oturanlarla selamlaştıktan sonra ayrıldığını söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler