Kıtalararası Yüzme Yarışı heyecanı başlıyor

31. Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’nın basın toplantısı gerçekleştirildi.

Yayınlanma: 19.07.2019 - 13:47
Kıtalararası Yüzme Yarışı heyecanı başlıyor
Abone Ol google-news

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından 31. kez düzenlenecek Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'nın basın toplantısı Beşiktaş'ta bir otelde gerçekleştirildi. Basın toplantısına TMOK Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener, Samsung Electronics Türkiye Başkanı Dae Hyun Kim, TMOK Başkan Yardımcısı Nihat Usta ve konuk yüzücüler katıldı.

Rekor katılım

TMOK Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener, bu yıl 2400 yüzücüyü ağırlayacaklarını belirterek, “Bu sayıyı güvenlik nedeniyle aşamıyoruz. Tüm zorlamalarla çıkabildiğimiz rakam bu. Aksi takdirde 10 bin, 15 bin başvuruyu karşılamak durumunda kalırız. Bu yıl 59 ülkeden yüzücümüz var. Oda rekor bir sayı. Bu kadar çok ülkeden bu kadar farklı kültürlerden sporcuyu ağırlamak bu eşsiz deneyimi yaşatmak bizim içinde ayrı mutluluk. Bu büyüklükte bu kalitede bir yarışmanın yapılması çok değerli partnerlerimiz sayesinde oluyor. Bu eşsiz deneyimi bu kadar çok insana birlikte yaşattığımız için mutluyum. Bu yarışmanın önemli bir özelliği İstanbul Boğazı gibi bir yerde senede sadece 1 gün deniz trafiğine kapatılıyor olması bu durumda çok önemli” şeklinde konuştu.

TMOK Başkan Yardımcısı Nihat Usta ise: “31. Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı için artık start vermiş bulunmaktayız. Bu yıl kayıtları açtığımız 4 Ocak tarihinde, tüm yabancı yüzücü kotaları 28 dakika içinde doldu. Yerli yüzücülerimizi de ülkemizin 5 ayrı bölgesinde seçme yarışları yaparak belirledik. 2400 yüzücümüzün bu yıl ki yarışta da eşsiz bir heyecan yaşayacağına inanıyor, tüm yüzücülerimize başarılar diliyorum” dedi.

Hilal Zeynep Saraç: "Boğaz’ın atmosferi gerçekten harika"

Milli yüzücü ve geçen sene şampiyonu Hilal Zeynep Saraç ise, "2003 yılında Ankara’da başladığım yüzme hayatına milli takıma kadar yükseldim. Geçen sene kıtalararası yüzme yarışında kadınlarda birinci oldum. Bu yarış benim için çok çok güzel. Boğaz’ın atmosferi gerçekten harika. Geçen sene olduğu gibi bu senede yarışın renkli olacağını düşünüyorum” dedi.

Dae Hyun Kim: "Uluslararası bir yüzme yarışı olduğundan biz bu yarışları çok önemsiyoruz."

Samsung Electronics’in Türkiye Başkanı ve Kıtalararası Yüzme Yarışı sponsoru Dae Hyun Kim ise, “Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı, adı ‘’kıtalar arası’’ olsa da bu ‘’kıtalar üstü’’ bir yarış. Bu yıl 59 ülkeden yüzücüyü iki kıta arasındaki Boğaz’da kulaçlarla bir araya getiriyoruz, bu dünyanın neredeyse üçte birini Boğaz’da buluşturmak demek. Bizim için bu yarışın en büyük anlamı farklı düşünceden, farklı ülkelerden insanları bir araya getirmesi. Sporla özdeşleşen değerlerin toplumlara olan katkısının farkındayız. Bu kapsamda, olimpik kültürün ve spor eğitiminin yaygınlaşmasında büyük emekleri olan Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin istikrarlı bir destekçisiyiz." dedi.

Canlı yayınlanacak

Bu yıl 31’incisi düzenlenecek olan Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı, 21 Temmuz Pazar günü saat 10.00’da başlayacak. Yarış, S Sport kanalından canlı yayınlanacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler