Kültür Bakanlığı hangi yazarlara destek verdi?

Kültür Bakanlığı 40 yazara toplam 463 bin TL destek vereceğini açıkladı. Ancak desteğe değer bulunan yazarların adları gizli tutuluyor.

Yayınlanma: 18.08.2014 - 16:10
Abone Ol google-news

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 25 Aralık 2013 tarihinde yürürlüğe giren “Edebiyat Eserlerinin Desteklenmesi Hakkında Yönetmelik” kapsamında 40 yazara destek vereceğini duyurdu. Ancak, toplam destek bedelini ve hangi türlere destek verdiğini açıklayan bakanlığın, hangi yazarların, hangi yapıtlarıyla ve ne kadar yararlandıklarını açıklamaması dikkat çekti. Destek verilecek kişileri belirleyen kurulun kimlerden oluştuğu da saklanmıştı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, yapılan 290 başvurudan 40’ının desteklenmesine karar verildi. Destekler türlere göre antoloji alanında 1, çocuk ve gençlik alanında 5, deneme alanında 2, gezi alanında 1, hikâye alanında 7, inceleme araştırma alanında 5, roman alanında 15 ve şiir alanında 4 eser olarak gerçekleşti. Bakanlığın bu yıl edebiyat eserlerine toplamda 463 bin TL destek verdiği belirtildi.

Başvuruda bulunanlar, bakanlık internet sitesinden kendilerine verilen şifre ile destek almaya değer bulunup bulunmadıklarını öğrenebilecek. Değer bulunanlar, sözleşme yaptıktan sonra ödeneğin ilk yarısını alacaklar, eserlerini teslim ettiklerinde de kalan yarısı ödenecek. Sözleşme maddelerinin ihlali durumunda ise kişilerin ödeneği faiziyle iade etmesi gerekiyor.

2015 yılı edebiyat desteği başvuruları ise 1 Eylül-15 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler