Cumhuriyet Kitap Eki 1282. sayı...

Kitapseverlerin her perşembe merakla beklediği Cumhuriyet Kitap Eki, 1282. sayısında, usta yazar Orhan Kemal'i, 100. yaşı dolayısıyla kapağına taşıdı. Orhan Kemal üzerine yazılar ve dolu dolu içeriğiyle Cumhuriyet Kitap Eki okur karşısına çıkıyor.

Yayınlanma: 10.09.2014 - 10:08
Abone Ol google-news

Cumhuriyet Kitap Eki, 1282. sayısıyla okur karşısına çıkıyor:

- Enis Batur, "Pervasız Pertavsız" yazılarıyla yarın Cumhuriyet Kitap'ta. Batur, Adonis'i anlatıyor...

- Mario Vargas Llosa'nın yeni yayımlanan romanı "Ketum Kahraman" Peru'da yaşanan iki skandal çevresinde suç, suçluluk, ceza ve ahlâk kavramları üzerine düşünmeye zorluyor okuru. Romanı, Eray Ak değerlendirdi.

- Celâl Üster, Evin İlyasoğlu ile son kitabı "Salkımsöğüt'Ün Türküsü" üzerine konuştu.

- "Tehlikeli Yakınlaşma", Jenn Ashworth'ün, ruh hali oldukça bozuk bir kadının yaşama yeniden başlama arayışlarını ve bu arayışların nasıl felaketlere gebe kalcağını gösterdiği romanı. Ali Bulunmaz'ın değerlendirmesiyle...

- Metin Celâl, Yavuz Ekinci'nin yeni romanı Rüyası Bölünenler'i değerlendirdi...

- Nichole Bernier'in romanı "Yarım Kalan Kadınlarla",  okuru yarım kalan defterlere saklanmış bir yaşamın peşine sürüklüyor. Serhan Aytekin'in yazısı...

- Nazlı Eray, Ahmet Hamdi Tanpınar'ı yazdı: "Aydaki Adam: Tanpınar". Eray'la romanını Gamze Akdemir konuştu.

- Uğur Biryol'un derlemesi "Karardı Karadeniz", Karadeniz kültürüne bir arkeolojik geziye davet ediyor okuru. Yazarla çalışmasını İsmet Melenağzı konuştu.

- Orhan Kemal 100 yaşında... Usta yazarı Handan İnci ve Bengisu Rona'nın yazıları, Gamze Akdemir'in de oğlu Işık Öğütçü'yle yaptığı röportajlardan çıkardığı bir portreyle anıyoruz.

- "Yazmak Üzerine Notlar", Jules Renard'ın günlüklerinden yazı ve yaşama dair damıtılmış bir toplam. Kitabı iki farklı gözden; Ali Bulunmaz ve Eray Ak'ın bakış açılarından tanıyoruz.

- Sadık Aslankara "Marquez'i Türkiye'den Okumak" yazı dizisine devam ediyor...

- Katharine Burdekin'in romanı "Swastika Geceleri", bir antifaşist distopya. Kitabı Alev Karaduman değerlendirdi.

- Mavisel Yener, Aytül Akal, Nilay Yılmaz ve Çiğdem Gündeş'in hazırladığı Çocuk ve Gençlik sayfaları 1282. sayımızda yine dolu dolu...

- Vitrindekiler'de, kitapçı raflarından derlediğimiz 16 yeni kitap tanıtımı yer alıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler