Aşk mı, Yanılgı mı?

19 yaşında İstanbul’dan kaçarcasına giden ve Zürich’ te evlenen Esra Pakkan, yaşadığı acı dolu günleri ve nasıl ayakta kalmayı başardığını okuyucularıyla paylaştı

Yayınlanma: 11.09.2014 - 18:41
Abone Ol google-news

Türkiye de benzerine çok rastlanan gerçek bir yaşam öyküsü. Romancı bu yazdıklarını genç kızlara örnek olması için kaleme aldığını ifade ederken “Hala o günlerin etkilerini zaman , zaman taşıyorum. Anneler ve babalar çok dikkatli olmalı ve çocuklarıyla diyaloglarını pekiştirmek için ellerinden geleni yapmalılar” diye konuştu.

Esra Pakkan, romanın ismi neden “YANILGI” sorusunu şöyle yanıtlıyor:

"Hiçbir mantık yürütmeden ,hiçbir şey düşünmeden, bir tutku uğruna zamansız bir kaçıştı benimki. Yani, Bir yanılgı. Bana bedelini çok ağır ödeten bir yanılgı Onun için bu ismi seçtim.

Pakkan, psikolojik olarak geçirdiği travmadan sonra kendi tedavisini kendisinin yaptığını söylüyor. Pakkan, "Öncelikle dışarıdan yardım aldım,fakat bu işin ilaçlarla yürümeyeceğini anladım. Ben kendimin ilacı olmalıyım dedim. Eskiyi mümkün olduğunca unutmaya,güncel konulara daha fazla ilgi göstermeye ve yeni hobiler edinmeye başladım. Sergileri gezmek,çok okumak ve daima yazmak gibi. Hayata yeni bir pencereden bakmayı denerken aldığım kiloları da irademle büyük bir sabır ve başarılı bir diyetle verdim" diyor.
Pakkan'ın genç kızlara tavsiyesi de şöyle:
"Tüm genç arkadaşlarıma tavsiyem okumaları ve ayaklarının üzerine bastıktan sonra bu konulara ilgi duymaları. Tabiî ki rahibe değiller, erkek arkadaşları da olacak. Ama çok önemli bir şeyi göz ardı etmemelerini tavsiye edeceğim. O yaşlarda insanın hele ki kız çocuğuysa en büyük sevgilisi ailesi oluyor. Bu gerçeği bilemezdim,anlayamadım .Bunu acı bir tecrübe ile öğrendim."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler