José Mujica; TÜYAP Kitap Fuarı’nın ilgi odağıydı

Uruguay eski devlet başkanı José Mujica dün TÜYAP Kitap Fuarı’nı ziyaret etti. Tekin Yayınevi’nin düzenlediği “Saraysız Başkan José Mujica; Hayatı ve Anıları” başlıklı söyleşiye katılan Mujica’ya ilgi çok büyüktü, salona giremeyen onlarca kitapsever salon kapısında bekledi.

Yayınlanma: 09.11.2015 - 01:38
Abone Ol google-news

Gazeteci yazar dostları Andrés Danza, Ernesto Tulbovitz ve çevirmenlerle katıldığı söyleşide, sosyalizm mücadelesinde bugünün koşullarının önemine dikkat çeken Mujica, "Ayaklarınız yere basarak sorunları anlamak, savaşmak zorundasınız. Dünyada sadece fikirler yok insanlar var. Bugünün insanı için mücadele etmezseniz, sosyalizme ulaşamaz sadece şarlatan olursunuz" diyerek sözlerini tamamladı.

TÜYAP Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Ünal tarafından karşılanan Mujica ve eşi fuar hakkında bilgi aldı, onur çizeri Tan Oral, fuar yöneticileri, yazar ve yayıncılarla tanıştı. Onlara Tekin Yayınevi’nden çıkan Andrés Danza ve Ernesto Tulbovitz tarafından hazırlanan “İktidarda Bir Kara Koyun Saraysız Başkan José Mujica; Hayatı ve Anıları”  kitabını imzaladı. İstanbul trafiği Mujica da yordu, söyleşinin ardından Yayınevi’nin standına sadece yazarlar katıldı.   

Fotoğraflar: Erdal Tan
  


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler