Mengüşoğlu, Nutku, Anğ ve Eserpek adına Kütüphane

Çukurova Üniversitesi(Ç.Ü.) Eğitim Fakültesi Felsefe Grubu Eğitimi Anabilim Dalı’nda Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk filozoflarından Prof. Dr. Takiyettin Mengüşoğlu ve onun yetiştirdiği üç isimin bağışlarıyla “Mengüşoğlu-Nutku-Anğ-Eserpek Kütüphanesi” oluşturuldu.

Yayınlanma: 28.11.2015 - 17:30
Abone Ol google-news

Kütüphanenin 12 Kasım Perşembe günü yapılan açılış törenine Tüten Anğ, aileler adına Yusuf Mengüçoğlu, Hülya Can Nutku ile Ç.Ü. Rektör Yardımcısı Hasan Fenercioğlu ve Eğitim Fakültesi DekanıTuran Akbaş ile aralarında Betül Çotuksöken, İbrahim Genç, Özdem Anğ, Yasin Ceylan, Taylan Altuğ, Celal Gürbüz, Güçlü Ateşoğlu, Yusuf Çotuksöken’in de olduğu Çukurova, Cumhuriyet, Mersin, Malatya, ODTÜ, Ege, Dokuz Eylül, İstanbul, Mimar Sinan, Maltepe, Kocaeli, Üsküdar gibi çeşitli üniversitelerden akademisyenler, bağışcıların aile ve öğrencileri katıldı.

Felsefe Grubu Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyesi Adnan Gümüş açılış konuşmasında, “Türkiye’de felsefe çalışmaları sürecinin anlaşılması için Mengüşoğlu, Anğ, Nutku’nun kitap ve belgelerinin bütünlüklü olarak korunmasını ve görülmesini amaçladık, oluşturulan kütüphane özellikle Felsefi Antropoloji alanında başvuru kütüphanesi haline gelecek”diyerek duyulan heyecan ve onuru ifade etti.

Açılışın ardından iki gün boyunca dört oturum halinde “Mengüşoğlu - Nutku Anısına Türkiye’de Felsefi Antropoloji Çalışmaları Sempozyumu” da gerçekleştirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler