Özlem Denizmen'den tasarruf ve birikim tüyoları

Özlem Denizmen'den yol gösterici bir kitap daha: 'Bolluk ve Bereket için Yer Aç'.

Yayınlanma: 11.12.2015 - 17:50
Abone Ol google-news

Türkiye'de "Finansal Okuryazarlık" hareketini başlatarak, yürüttüğü projeler, televizyon programları ve köşe yazıları ile her hafta milyonlarca kişiye bütçe yapmayı ve finansal refahı öğreten Özlem Denizmen’in üçüncü kitabı “Bolluk ve Bereket İçin Yer Aç” Destek Yayınları’ndan çıktı.

Daha önce “Cebinde Mucize Yarat” ve “Kartlarınla Mucize Yarat” kitaplarıyla okuyucuyla buluşan Özlem Denizmen, yeni kitabında bolluk ve bereketin formülünü vererek para ile olan ilişkinin gizli detaylarını açıklığa kavuşturuyor. Her alanda, zamandan, eşyadan, paradan tasarruf yapmanın önemini fark ettiriyor. Paylaşma ile gelen bolluk ve bereketin yollarını gösteren Denizmen, parayı ve tasarrufu analitik bir bakış açısıyla ele alıyor.

“Bolluk ve Bereket İçin Yer Aç”, okuyucunun parayla kurduğu ilişkiyi sorgularken, kişileri önce kendilerini tanıyarak tüketim alışkanlıklarının nelerden kaynaklandığını bulmaya yönlendiriyor. Bolluk ve bereket için önce kişiyi mutlu edecek gerçek değerlerin tanımlanması, ihtiyaçlarını buna göre belirlenmesi gerektiğini anlatan Denizmen, başkalarının yaşamları ve talepleri ile yapılan harcamalar nedeniyle oluşan “yetmeme” duygusunu yenmenin yöntemlerine odaklanıyor.

Özlem Denizmen, okuyucuyu paranın fiziksel ve duygusal taraflarıyla buluştururken, zengin olmanın sadece para sahibi olmaya bağlı olmadığını, alışkanlıklar değiştiğinde ve verdiği tasarruf yapılabilecek 175 “pratik” tavsiye ile bereketin kaçınılmaz olduğunu söylüyor.

“Bolluk ve Bereket İçin Yer Aç”, dönüp tekrar tekrar okuyacağınız bir başucu kitabı niteliğinde.

Yazarın tüm telif gelirleri “Bazı harcamalar olmasa da olur ama eğitim olmazsa olmaz!” kampanyasını başlatan Darüşşafaka Cemiyeti’ne bağışlanacak.

 

Özlem Denizmen

Türkiye’de finansal okuryazarlık konusundaki en etkin isimlerden biri olan Özlem Denizmen, 2010 yılında sosyal girişimcilik yaklaşımıyla ‘Para Durumu’ platformunu kurdu. Aynı zamanda kadınların ve ailelerin, ekonomik anlamda güçlenmelerini destekleyecek sosyal projeler üreten ve bu alanda eğitimler veren Denizmen, “Özlem Denizmen ile Para Durumu” adlı televizyon programıyla bu bilgi ve birikimini ekranlara taşıdı. 2013 yılında FODER Finansal Okuryazarlık ve Erişim Derneği’ni kuran Denizmen, halen derneğin Kurucu Başkanı olarak görevine devam etmekte.

2011’de Dünya Ekonomik Forumu’nda, ‘Genç Küresel Lider’ olarak seçilen Denizmen, pek çok uluslararası ve ulusal sosyal örgütün de etkin üyesi. Bunlar arasında uluslararası platformda; Global Reporting Initiative’in (GRI - Küresel Raporlama Girişimi) Yönetim Kurulu, Dünya Ekonomik Forumu Cinsiyet Eşitliği Küresel Gündem Konseyi, Give Women Credit kurucu üyelikleri bulunan Denizmen, Türkiye’de ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İşte Eşitlik Platformu Yönetim Kurulu ve Bağımsız Kadın Direktörler Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapıyor.

‘Cebinde Mucize Yarat’ ve ‘Kartlarınla Mucize Yarat’ adlı iki kitabı da bulunan Özlem Denizmen’in yapımcı ve sunuculuğunu yaptığı ‘Özlem Denizmen ile Para Durumu’ programı TRT ekranlarında yayınlanmaya devam ediyor. Denizmen, Posta Gazetesi ve Elele Dergisi’nde de köşe yazıları yazıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler