Anadolu ve Trakya’daki Rum yerleşimleri üzerine...

Ari Çokona’nın kitabı “20. Yüzyıl Başlarında Anadolu ve Trakya’daki Rum Yerleşimleri” yayımlandı. Kitap ile ilgili yarın Zoğrafyan Rum Lisesi Mezunları Derneği’nden bir toplantı gerçekleştirilecek. Toplantıya Semih Poroy ve Kenan Kocatürk konuşmacı olarak katılacak.

Yayınlanma: 17.01.2017 - 14:52
Abone Ol google-news

Ari Çokona’nın kitabı “20. Yüzyıl Başlarında Anadolu ve Trakya’daki Rum Yerleşimleri” yayımlandı. İnceleme, başlatılması cesaret, tamamlanması sabır ve karınca çalışkanlığı gerektiren bir girişim. Kitap literatürdeki önemli bir boşluğu dolduruyor. Osmanlı İmparatorluğu'nun Rum cemaatlerinin topluca kaydını tutmaya daha önce kimse kalkışmamıştı. Kitabın en belirgin başarısı ise şekilci bilimsellik taslama, lirik duygusallık ve milliyetçi retorik tuzaklarından kaçınabilmiş olması.

Kitap ile ilgili yarın Zoğrafyan Rum Lisesi Mezunları Derneği’nden bir toplantı gerçekleştirilecek. Toplantıya Semih Poroy ve Kenan Kocatürk konuşmacı olarak katılacak.

Adres: Sıraselviler Caddesi, Meşelik Sokak, Hrisovergi Apartmanı, No: 36 Kat: 5 Daire: 9 Taksim (Aya Triada Kilisesi ve Zapyan Lisesi’nin karşısı – Esayan Lisesi’nin yanı)

Tarih: 18 Ocak Çarşamba

Saat: 18:30


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon