25 yıllık deneyim bu kitapta toplandı

Usta Basçı Zafer Şanlı 25 senelik profesyonel bas gitaristlik yaşamında edindiği tecrübeleri "Bas Gitaristin El Kitabı" adlı metotta topladı.

Yayınlanma: 07.06.2014 - 01:53
Abone Ol google-news

Cem Karaca, Yavuz Çetin, Ersan Dinleten, Erol Evgin gibi usta isimler ile çalışan ünlü Basçı Zafer Şanlı’nın 25 senelik profesyonel bas gitaristlik yaşamında edindiği tecrübeleriyle uzun ve titiz bir çalışmanın sonucunda oluşturduğu "Bas Gitaristin El Kitabı" adlı metotta topladı.

Metodun içeriğinde bas gitar ile ilgili her şey (tarihçe, bas gitarın müzikteki rolü, bas gitarın teknik özellikleri, bas gitar alırken nelere dikkat edileceği) bulunmaktadır. Müzik teorisi, müzikte kullanılan semboller, kısaltmalar, tab okuma, makamsal müziğin günümüz pop müziğine adaptasyonu gibi bilgileri de metodun içeriğinde bulabilirsiniz.

Portemem Yayın'dan çıkan metot, İstiklal Marşı'nın bas gitarla çalınması ile başlıyor. Profesyonel bas gitaristlik yaşamından elde ettiği tecrübeleri, titiz bir çalışmayla Bas Gitar metoduna aktaran Şanlı'nın “Bas Gitaristin El Kitabı”, yeni müzisyenlerin kolayca kavrayacağı özellikte yazıldı. Basit bir anlatımla yazılmış metodun içinde, bas gitarla ilgili öğrenilmesi gereken bütün bilgiler bulunuyor. Bas gitarın tarihçesi, müzikteki rolü, teknik özelliklerinin yanı sıra, öğrenciler bas gitar alırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini bu kitapta bulabilir. Müzik teorisi, müzikte kullanılan semboller, kısaltmalar, tab okuma gibi teknik bilgilerin aktarıldığı el kitabında, makamsal müziğin günümüz pop müziğine uyarlanması konusunda bilgiler yer alıyor.

Çok basit öğreniliyor

Müzisyen verdiği özel dersler sırasında öğrencilerinde gördüğü eksiklikleri ya da yaşanması olası tembellikleri engellemek adına boş telde çalışmaları altyapı ile süslendirerek daha sevimli hale getirmiştir. Böylece öğrencilerin disiplinden ödün vermemelerini sağlamak istemiştir.  

Metodun içinde değişik müzik türleri ve farklı stillerde bas gitar çalma örneklerini (Blues, Rock, Rock’n Roll, Salsa, Songo, Cha-Cha-Cha, Afro Cuban, Reggae, Funk, Walking Bas, Disko, Pop) altyapıları İle bulabilirsiniz. Toplamda 102 sayfadan oluşan metodun içinde 206 etüt (tabları ile birlikte), çift bas için yazılmış İstiklal Marşı ve 2 adet de kendisine ait bas gitar bestesi bulunmaktadır. Ayrıca metotla birlikte 3 cd içinde 255 adet parça (altyapıları ile birlikte) mevcuttur. Bas gitar çalmaya yeni başlayacaklar için hazırlanmış eşsiz bir kaynak.

Zafer Şanlı kimdir?

Zafer Şanlı; Bas Gitarist, “Yol Arkadaşları” ve “Zan Grubu” Bas Gitaristi,müzik yönetmeni,besteci,aranjör...

İlk profesyonel stüdyo çalışmasını 1988 de Ersen ve Dadaşlar “88” albümünde yaptı. 

Tarkan, Erkin Koray, Tanju Okan, Cem Karaca, Hayko, Metin Arolat, Reyhan Karaca, Yeşim Salkım, Metin-Eda Özülkü, Sibel Bilgiç, Zeynep Bilgiç, Rafet El Roman, Emel, Asya, Erdal Çelik, Nalan, Tarık, Zerrin Özer, Işın Karaca, Mustafa Sandal, Hande Yener, Hakan Peker, Volkan Konak, Natalia, Sibel Alaş, Redd, Emre Altuğ, Gülşen ve Erol Evgin gibi sanatçılara sahnede eşlik etti.

Cem Karaca’ nın son grubu Yol Arkadaşları(2001-2004) üyesi olan Şanlı, 2007 senesinde Cahit Berkay ile Grup ZAN üyesi olarak TOPRAK albümünü yaptı. Birçok albümde müzisyen olarak bulunan Şanlı, çeşitli albümlerde müzik yönetmeni,aranjör ve besteci olarak da yer aldı.2011 de 4:20 (AURORA) bestesi “Gitarın Asi Çocukları” albümünde yer aldı.

25 yıllık bas gitar deneyimini, 2014 senesinde yayımladığı“Bas Gitaristin El Kitabı” adlı metodu ile müzik severlerle paylaştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler