Camilla Läckberg'in yeni romanı

Camilla Läckberg, “Denizkızı” romanıyla kahramanlarının geçmişini gün yüzüne çıkarmaya uğraşıyor.

Yayınlanma: 15.01.2018 - 12:26
Abone Ol google-news

Çok yakın ve güvenilir bulduğunuz insanlar hakkında aslında pek bir şey bilmediğinizi düşündüğünüz ilk andan sonrası tamamıyla aklınızın içinde soru işaretleri ve kurmacaların kapısını aralar. Camilla Läckberg, Denizkızı romanıyla kahramanlarının geçmişini gün yüzüne çıkarmaya uğraşıyor. Birbirinin yakınında ama hayatları hakkında pek bir şey bilmeyen insanların sırlarını açığa çıkarmaya çabalıyor. Geçmiş bir şekilde intikam almaya hazırlanıyor. Küçük ve sakin İsveç kasabası Fjällbacka, gizemli bir cinayetle karışıyor.

İlk romanı Denizkızı, yayımlanan ve gerçekleşmesi için çok uğraştığı hayali gerçek olan Christian Thydell’in mutsuzluğunun nedenini aramaya başlıyor çevresindeki insanlar. Yazma sürecinde ona destek veren eşi ve çocukları ondan uzaklaşmaya ve bu mutsuzluğun nedenini sorgulamaya başlıyorlar. Sonrasındaysa saklanan tehdit mektupları çıkıyor ortaya Christian açıklama yapmak yerine sorunları görmezden gelmeye çalışıyor. Endişesi, mutsuzluğu ve huzursuzluğuyla ailesini ve arkadaşlarını iyice tedirgin ediyor. Onu yayın camiasının içine sokan Erica arkadaş olduklarını düşünüyor ama hakkında çok az şey biliyor. Christian’ın en yakın arkadaşı Magnus’un önce kayıp sanılması ve ardından ölü bulunmasıyla işler iyice karışıyor. Magnus’un dört aydır aranmasına rağmen ölü ya da diri bir şekilde bulunamaması kasabadaki onu tanıyan insanların ve ailesinin gerginliğini git gide arttırıyor. Bütün bunlar olurken kendi içine kapanan ve bulunduğu ortamlarda genelde bir şekilde olay çıkarmayı başaran Christian’ın geçmişinin peşine Erica ve eşi dedektif Patrik düşüyor. Christian’ı ve yakın çevresini araştırmaya başlıyorlar ve sonrasındaysa dostlar arasında kalan sırlar ufak ufak ortaya çıkmaya başlıyor.
 
ÇİFT KİŞİLİKLİ...

Zaman içerisinde öğrenirler ki Christian aslında çift kişiliklidir. Bir yazan ya da yazmaya çaba sarf eden Christian vardır bir de kendinden nefret eden ve kendinden nefret eden Christian’ı çeşitli ilaçlarla uyutup saklayan bir Christian vardır içinde. Hayat hikâyesi bir hayli hayatını zorlayan ve birçok badireyle uğraşmak zorunda kalan Christian’ın hastalığı kitabı yazma sürecinden önce kendini yüksek derecede göstermeye başlamıştır. Etraflarında olan pek çok anlaşılmaz olayın nedeni aslında Christian’ın diğer karakteridir. Kendiyle birlikte etrafındakileri de yok etmeye çalışır Christian, bunu bilinçli ya da bilinçsiz olarak yapıp yapmadığıysa belli değildir. Yazdığı romanın hayatında bir gerçek olduğunu düşünen Christian bir yerden sonra etrafındaki insanların güvenliğini tehdit edenin diğer Christian olduğu gerçeğiyle yüzleşir ve herkesten önce kendini yok etmeyi hedefler.

1974’te Fjällbacka’da doğan Camilla Läckberg, Göteborg Ekonomi Üniversitesi’ni bitirdi. Katıldığı yaratıcı yazarlık kursunda ilk romanı Buz Prenses’i yazan yazar ilk kitabının ardından dokuz polisiye roman, iki yemek ve bir de çocuk kitabı yazdı. Camilla Läckberg’in polisiyeleri sadece İsveç’te değil, Danimarka, Fransa ve İspanya’da çok satanlar listelerinde bir numarada yer alıyor. 2008’de Fransa’nın en saygın polisiye yazarlarına verilen “Grand Prix de Littérature Policière” ödülünü alan yazarın Buz Prenses, Vaiz, Taş Ustası, Yabancı ve Saklı Çocuk romanları da Doğan Kitap tarafından yayımlandı.
 
Denizkızı / Camilla Läckberg / Çeviren: Güneş Becerik Demirel / Doğan Kitap / 490 s.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler