Bahçeli'nin sansürüne yazarladan ortak tavır

2-11 Mart tarihleri arasında yapılacak olan Isparta Kitap Fuarı'na, yazar R. İhsan Eliaçık, katılamayacağını, bunun nedeninin de Devlet Bahçeli olduğunu iddia etti.

Yayınlanma: 01.03.2018 - 09:59
Abone Ol google-news

Yazar İhsan Eliaçık’ın Isparta Kitap Fuarı’na katılmasının MHP lideri Devlet Bahçeli tarafından engellendiğini söylemesinin ardından aralarında gazetemiz yazarı, şair Ataol Behramoğlu, Hanefi Avcı, Enver Aysever ve İbrahim Kaboğlu’nun da bulunduğu birçok isim fuarı boykot etme kararı aldı.

2-11 Mart tarihleri arasında yapılacak olan fuara katılamayacağını belirten Eliaçık, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “Hafta sonu Isparta Kitap Fuarı’na gidecektim. Devlet Bahçeli, listeye bakıp ismimin üstünü çizerek MHP’li belediye başkanına ‘fuara sokmayın’ talimatı vermiş. En iyi bildiğiniz şey yasakçılık zaten. Belediyeler, fuarlar da babanızın çiftliği. Siz busunuz” ifadelerini kullanmıştı.

Eliaçık’ın ifadelerinin ardından birçok yazar da Eliaçık’a destek vererek fuara gitmeyeceğini açıkladı. Yazarımız Ataol Behramoğlu sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Geçen yıl Isparta Kitap Fuarı’ndan güzel izlenimlerle ayrılmıştım. Aynı duygularla bu yıla hazırlanırken İhsan Eliaçık’ın yukarıdan geldiği söylenen bir engellemeyle karşılaştığını öğrendim. Bu durumda fuara katılmam söz konusu olamaz. Sayın Eliaçık’ın yanındayız” dedi.

Hanefi Avcı da Eliaçık’a destek vermek amacıyla fuara katılmayacağını açıkladı.

Tekin Yayınevi’nden yapılan açıklamada da “Yazarlarımızdan Ataol Behramoğlu, Hanefi Avcı, Enver Aysever ve İbrahim Kaboğlu’nun, söyleşi ve imza günlerini iptal ettiğimizi ve İhsan Eliaçık’ın yanında olduğumuzu belirtmek isteriz. Yayınevi olarak bu yasakçı zihniyeti ve tutumu yazarlarımızla birlikte kınıyoruz” denildi.

Devlet Bahçeli'den İhsan Eliaçık'a 'Kızıl Elma' yanıtı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler