Kobe'den sonrası...

Kobe Bryant'ın basketbolu bırakmasının yankıları devam ediyor. Basketbolseverlere 60 sayılık resital sunarak veda eden Kara Mamba lakaplı efsanenin arkasında bıraktıkları...

Yayınlanma: 17.04.2016 - 21:56
Abone Ol google-news

Basketbol yazarımız Yunus Aydın, Kobe Bryant'ın basketbolu bırakmasının ardından yaşanan gelişmeleri yazdı.

Los Angeles Lakers'ın yıldızı Kobe Bryant, Staples Center'da Utah Jazz'a karşı oynayacağı maçla 20 yıllık NBA kariyerine son noktayı koydu. Kara Mamba, son maçında muhteşem bir performans sergiledi.

Utah Jazz'a karşı 60 sayı kaydeden Kobe Bryant, NBA'de 2015-2016 sezonunun bir maçta en çok sayı atan oyuncusu oldu.

37 yaşında basketbola veda eden Kobe'nin veda notu;

Koyu bir Lakers taraftarı olarak yetiştirildim. Bu takıma katılmayı ve 20 yıl bu takımda oynamayı hayatımda hiçbir şeye değişmem. Hayallerimi gerçekleştirmiş oldu. Bu süreçte bana destek veren herkese teşekkür ediyorum. Bana verdiğiniz motıvasyon için taraftarlarıma minnettarım… Her zaman kalbimde olacaksınız. Takım arkadaşlarıma bana verdikleri destek, aileme de gösterdikleri fedakarlık için çok çok teşekkür ederim.20 yıldır herkes bana ‘Pas ver’ diye bağırdı. Ama bu akşam bütün takım arkadaşlarım ‘Sakın pas verme’ dedi. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Onların sayesinde güzel bir vedaya imza atmış oldum.Mamba gider...”

KOBE'nin rakamla ifade edilebilecek bazı başarıları:

48,576 - 10 Nisan 2016 tarihine kadar maç boyunca oynadığı toplam dakikayla, NBA tarihinde en uzun süre alan altıncı oyuncu.
33,583 - Kariyeri boyunca attığı sayı, NBA’in tüm zamanların sayı listesinde Kareem Abdul-Jabbar (38,387) ve Karl Malone (36,928)‘dan sonra üçüncü isim.
5,640 - NBA Playoff’larda attığı sayı, NBA tarihinde Michael Jordan (5,987) ve Kareem Abdul-Jabbar (5,762)‘dan sonra en çok sayı atan üçüncü oyuncu.
81 - 22 Ocak 2006 tarihinde 122-104’lik skorla kazandıkları Toronto Raptors maçında attığı sayı, NBA tarihinde Wilt Chamberlain’ın 1962’de tek maçta attığı 100 sayıdan sonra en yüksek ikinci skor.
50 - 50 sayı barajını kariyerinde 24 kez geçti, NBA tarihinde Wilt Chamberlain ve Michael Jordan (31)‘dan sonra gelen en yüksek isim.
37 - Bu sezon yaşı 37 ve yukarısı olup Michael Jordan’ın 2003’te 40 yaşında olduğundan beri üç maç üst üste en az 25 sayı yapan ilk oyuncu oldu.
20 - Lakers’la geçirdiği sezon sayısı, NBA tarihinde bir takımla en uzun süre.

KOBE'nin vedası dünyanın her yerinde büyük yankı bulurken, 1000'e yakın basın mensubu maçı canlı olarak salonda takip etti. Hollywood starları, eski takım arkadaşları, dostları, ailesi maçı yakından takip etti.

Kobe ile ilgili yorumlar;

Hollywood`un en başarılı oyuncularından Jack Nicholson, "Hoşçakal Kobe, sanırım ben de seninle emekli olabilirim. Seni izlemek harikaydı, ben ve ailem seni izlemekten büyük zevk aldık umarım sen de bize verdiğin zevkin yarısı kadar da olsa oynarken zevk alabildin. Sen herkese ilham kaynağı oldun, Los Angeles seni seviyor"

Eski takım arkadaşı SHAQ O'NEAL maç sonu yaptığı açıklamada. '' Onunla birçok kez tartıştık, hatta maç sonunda da yanına gidip bugün 50 sayı atamazsın dedim, ama o ''şerefsiz'' gidip 60 sayı attı. O benim kardeşim. Onunla gurur duyuyorum. '' açıklamalarında bulundu.

Lakers efsanesi Magic Johnson maç sonunda yaptığı açıklamada ise, bu takımda bende oynadım ancak hiçbirimiz onun gibi olamadık, o Lakers tarihinin en iyisi açıklamasını yaptı.

Şuan aktif olarak oynayan LeBron, Wade, Durant, Walker, Paul gibi isimlerde Kobe için veda mektubu yayınlarken, Kobe ile aynı parkede oynamış temsilcimiz Mehmet Okur Kobe için birlikte bir fotoğraflarını paylaşarak, '' Demek o gün geldi ha.. Emekliliğin keyfini çıkar, açıklamasında bulundu. '

Bir diğer temsilcimiz TBF Ceo'su Hidayet Türkoğlu ise birlikte bir fotoğraflarını yayınlayarak tüm basketbola kattıkları için teşekkür etti.

20 yıl boyunca mücadele ettiği NBA liginin ise Kobe için yazdığı veda mektubu şöyle ;

Sevgili Kobe, teşekkürler”

“Basketbola olan tutkun, bağlılığın ve adanmışlığın için teşekkürler. 24’ün sadece forma numaran değil, en iyi olmak için basketbola adadığın saatlerin sayısı olduğunu bizlere gösterdiğin için teşekkürler. Verdiğin, verdiğin ve verdiğin için teşekkürler. Vücudun ‘Hayır’ diye haykırırken aklın ve kalbin ‘Evet’ dediğinde kendini zorlamaya devam ettiğin için teşekkürler. Kaybetmeyi reddettiğin ve her zaman kazanmanın kaderin gibi gözüktüğü maçlar için de. Bitmeyen azmin, acımasız bir hırsla rekabet ettiğin ve saygı ve hürmetle oynadığın için teşekkürler. Bize sihir diye bir şey olmadığını, sadece çalışmanın olduğunu gösterdiğin için teşekkürler. Bizi gülümsettiğin, güldürdüğün, bağırttığın, ağlattığın, yerlerimizden sıçratıp formamızı çiğnettiğin için teşekkürler. Oyunu oynanması gerektiği gibi oynadığın için teşekkürler. Kimse inanmasa bile kendimize inanmayı öğrettiğin için teşekkürler. Oyunumuza her şeyini verdiğin 20 yıl için sana ebediyen minnettar olacağız. Basketbolu sevdiğin için teşekkürler. Saygılarımızla, Ulusal Basketbol Birliği.“


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler