Kocasakal yine Erdoğan'a yüklendi

Türkiye’deki baroların büyük bölümünün, 5 Nisan’da Bursa’dan başlattıkları “Türkiye Adalet Arıyor” yürüyüşü İzmir’de noktalandı.

Yayınlanma: 11.04.2015 - 17:05
Abone Ol google-news

Cumhuriyet Alanı’ndan Kordonboyu’ndaki Gündoğdu Alanı’na yürüyen Türkiye Barolar Birliği yönetimi ve 35 baro başkanına, avukatlar ve yurttaşlar da destek verdi. İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın ölümüyle sonuçlanan rehine krizinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “teröristlerle konuştu” eleştirisiyle ilgili, “Eyy Cumhurbaşkanı, sen peki Oslo’dan bu yana teröristlerle ne konuştun? Bu ülkenin bölünmesini mi konuştun” diyerek tepki gösterdi.

Gündoğdu Alanı’nda toplanan binlerce kişi, “Savunma hakkımız engellenemez”, “Hukukçuya uzanan eller kırılsın”, “Adalet Arıyoruz”, “Herkes için adalet”, “Hukukçuya uzanan eller kırılsın” pankartları taşıdı. Alanda Türk bayrakları ve Mustafa Kemal Atatürk posterleri dikkat çekerken, alanı dolduranlar, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam”, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz”, “Savunmaya özgürlük istiyoruz” sloganları attı.

Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran’ın Gündoğdu Alanı’na girişinde üzeri polisler tarafından dedektörle aranmak istendi. Bu duruma tepki gösteren Hakan Canduran, baro kimliğini göstererek polisin üzerini arayamayağını vurguladı. İzmir polisi, Çağlayan Adliyesi’nde başlayan arama krizi nedeniyle, baro kartını gösteren avukatları aramadan alana aldı. Yurttaşlar ise dedektörlerle ve polislerce arandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Ey baro başkanı” diyerek hedefe koyduğu İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, sahneye, “Eyy baro başkanı” olarak çağrıldı. Kocasakal, kendisine rehine krizinde teröristlerle ne konuşulduğunun sorulduğuna dikkat çekerek, “Bu saldırıda siyasi iktidar kendi sorumluluğunu cüppenin altına gizlemeye çalışıyor. Bu sorumluluğu büyüklükte örtecek bir cüppe yok. Gizleyemezsiniz. Sen teröristlerle ne konuştun diyorlar. Eyy Cumhurbaşkanı, benim orada ne konuştuğum etrafımda o sırada bulunan emniyet güçlerince biliniyor. Sen Oslo’dan bu yana terörist başıyla terör örgütüyle ne konuştun. Sen teröristlerle, terör örgütüyle bu ülkenin bölünmesini mi konuştun? Halen bunu mu konuşuyorsun. Bizlere bana kim saldırırsa hak ettiği cevabı alacaktır” dedi.

Kocasakal, kendisine “cüppeni çıkar gel” diyenlerin olduğuna dikkat çekerek, “Ben bir gün istediğim zaman bu şerefli cüppebi geçici olarak asıp karşına gelirim, kaçacak delik ararsın. Ama sen istesen de bu şerefli cüppeyi hiçbir zaman giyemeyeceksin. Bu ülkede sorun, bu cüppeyi hiçbir zaman giyemeyecek olanların yargı rolöne soyunmaladır. Hedef göstermeleriz, tehditleriz bizleri bu mücadeleden alıkoyamaz. Zamanında önümüzü kesen polislere, ‘Bu avukatlar size lazım olacak’ demiştim. Bir sene sonra lazım olmaya başladı. Bir sene sürdü. Herkes aklını başına alsın. Ülkemize kuzeyden güneye, doğudan batıya, her tarafa hukuk ve adalet gelen kadar mücadeleyi sürdüreceğiz” diye konuştu.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu da, Mustafa Kemal’in evlatları adalet yürüyüşü gerçekleştirdiklerini söyledi. “Artık tüneli ucu göründü” diyen Feyzioğlu, hiçbir diktatörlüğün, faşist rejimin sonsuza kadar yaşayamadığını kaydetti. Özgürlüğün her zaman kazanacağını vurgulayarak, “Buradan müjdeliyorum. Bir baskı ve karanlık dönemi Türkiye’de artık sona ermiştir. Bu halk kendine güvenmeye inandığı için karanlık dönemin sonuna geldik” dedi.

İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan da, Savcı Kiraz cinayetinde yetkililerin olayı aydınlatacağına avukatları hedefe koyduğuna dikkat çekerek, bunu kabul etmeyeceklerini söyledi. Hukuksuzluğa meydan vermeyeceklerini söyleyen Özcan, “Bizleri hiçbir güç yıldıramayacak. İzmir, bağımsızlığın, özgürlüğün, Hasan Tahsin’lerin memleketidir. İzmir, Mustafa Kemal Atatürk’ün ruhunu taşır. Hiçbir zaman pes etmeyeceğiz. Bu azimle sokaklarda olacağız. Türkiye adaleti bulana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu süreçte üniversiteleri ve hukuk fakültelerini de yanımızda görmek istiyoruz” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler