Koç’un yerlisi dünyanın en iyisi

Koç Holding şirketlerinden Ford Trucks’ın ürettiği F-Max çekici uluslararası alanda ‘Yılın Kamyonu’ seçildi.

Yayınlanma: 19.09.2018 - 23:35
Abone Ol google-news

Koç Holding bünyesindeki Ford Trucks’ın, yüzde 86’sı yerli olan yeni çekicisi F-Max’i, 2018 Hannover Uluslararası Ticari Araç Fuarı’nda (IAA) dünyaya tanıtıldı.

F-Max, “Uluslararası Yılın Kamyonu Ödülü”ne de layık görüldü. Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı ve Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Y. Koç, “Ford Trucks, Ford Otosan’ın geleceği için bizi heyecanlandırıyor. 2010’da kamyon işini büyütmek için büyük bir atılım başlattık. 2015’ten bu yana ise Ford Trucks için 400 milyon doların üzerinde yatırım gerçekleştirdik. Yılın Kamyonu seçilen yeni çekicimizin uluslararası pazara yeni bir oyuncu olarak girmesi için hazırız. F-MAX ile uluslararası büyümemizi daha da sağlamlaştırırken ihracatta yeni yollar açarak ülkemizin ekonomisine daha fazla katkı sağlayacağız” dedi.

Yerli damgası

Türkiye’de üretim yapan ticari araç üreticileri alanında Avrupa’nın en büyük fuarlardan olan IAA Hannover 2018’e damgasını vurdu. 20-27 tarihleri arasında ziyaretçilere açık olan fuarda, sektörün devleri en yeni ürünleriyle boy gösteriyor. Büyük bir dönüşüm içinde olan sektörde, yeni kamyonlar, çekiciler, otobüs, minibüs ve kamyonetler fuarda sahne alıyor. Ana konsepti elektrikli, hibrit ve alternatif yakıtlı otonom ticari araçlar olan fuarda Türkiye’den de geniş bir katılım yaşanıyor. Bu yıl 67’nci kez gerçekleştirilen fuarda Ford, Mercedes, BMC, Otokar, Temsa, Karsan, Anadolu Isuzu gibi Türkiye’de üretim yapan firmalar en yeni ürünleri ile fuarda büyük ilgi topladı.

Tanıtıma Koç Holding ve Ford Otosan Onursal Başkanı Rahmi M. Koç, Koç Holding Başkan Vekili ve Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Y. Koç, Koç Holding Otomotiv Grubu Başkanı Cenk Çimen, Ford Otosan Yönetim Kurulu üyeleri Ali İhsan İlkbahar, Turgay Durak, Füsun Akkal Bozok, Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, Ford Otosan Genel Müdür Başyardımıcısı Lisa K. King ve Ford Otosan üst yönetimi katıldı.

Ali Koç: Hedef 51 ülke

F-Max’in dünya prömiyeri sonrasında açıklamalarda bulunan Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı ve Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Y. Koç, Ford Otosan’ın kamyon işine 1959’da başladığını hatırlatırken “1982’de kurulan İnönü fabrikası ile kamyon işindeki iddiamızı mühendislik gücümüzle birleştirerek yeni bir aşamaya taşımıştık. Bugün geldiğimiz noktada ise bir aracı, motoru dahil, geliştirip üretebilecek yeteneğe sahip ilk Türk şirketi olmanın gururunu yaşıyoruz. Uluslararası Yılın Kamyonu (International Truck of the year) ödülü üretim gücümüzün ve mühendislik kabiliyetlerimizin ulaştığı noktayı ortaya koyuyor” diye konuştu.

Ford Otosan’ın 2010’da kamyon işine odaklanarak yeniden yapılanmaya gittiğini anlatan Koç, “Bugün itibarıyla 33 ülkede faaliyet gösteriyoruz. 2018 sonu itibarıyla 41, 2020 sonu itibarıyla da 51 ülkede var olmayı hedefliyoruz. 2015 yılından bu yana Ford Trucks için 400 milyon doların üzerinde yatırım gerçekleştirdik. 2017’de uluslararası pazarlardaki satışlarımızı yüzde 50 artırdık. F-Max, uluslararası pazarlardaki büyümemize ivme kazandıracak. Ford Trucks’ın hedefi ürettiğimiz her 3 araçtan birini ihraç etmek ve ihracatımızın yüzde 50’sini Avrupa pazarlarına yönelik gerçekleştirmek” diye konuştu. Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün de, “23 Avrupa ülkesinden 23 ayrı jüri üyesinin değerlendirmeleriyle elde ettiğimiz bu ödül, bizim geleceğimiz için de çok önemli bir adım” dedi.

BMC’nin ,Tuğra’sı yola çıktı

BMC, yeni kamyon ailesi Tuğra ile yollara geri döndü. Tuğra, IAA’da ilk kez dünya sahnesine çıktı. Şantiyede veya yolda; her yükte, her koşulda azami performansı sağlayan motor gücüne sahip Tuğra, verimli motor - şanzıman entegrasyonu ve hafifletilmiş şasi yapısı sayesinde düşük yakıt tüketimi sağlıyor. BMC Yönetim Kurulu Üyesi Taha Yasin Öztürk, “Oğuz lisanında ‘Hakan’ın mührü’ Osmanlı’da ‘Padis¸ah mührü’ anlamına gelen Tuğra, BMC’nin yollardaki yeni sembolü. Yarım asrı aşan tasarım deneyimimizle ve DNA’mızdaki ‘teknoloji’ ögesinin harmanlanması sonucu ticari araç dünyasına yeni bir boyut kattık. Full TFT gösterge, bluetooth ve navigasyon özelliğine de sahip olan 7 boyutunda multimedya, geniş hacimli kabin içi saklama alanları, pek çok özelliğe sahip sürücü koltuğu, buzdolabı, yataklar, multifonksiyonel direksiyonu ve özel tasarım kabin içi aydınlatmalarıyla BMC Tuğra, gündüz ve gece her türlü göreve hazır” diye konuştu.

Karsan’ın elektriklisi Fuarda

Karsan, bu yıl 67’nci kez kapılarını açan IAA Fuarı’na 4 modeliyle çıkarma yaptı. Almanya’da düzenlenen fuar kapsamında Atak Electric ve Star Okul Otobüsü ilk kez dünyanın beğenisine sunuldu. Karsan’ın BMW ile olan işbirliği doğrultusunda yeniden geliştirerek ilk kez sergilediği Jest Electric ve Jest’in otomatik vitesli versiyonlu Jestronic ise ilgiyle karşılaştı. Karsan Üst Yöneticisi (CEO) Okan Baş, “Elektrikli araç teknolojisindeki yenilikleri yakından takip ederek çalışmalarımızı geliştiriyoruz. Gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakmak için inovatif ürün çözümlerimizle dünyanın 20 farklı ülkesinde hizmet vermekten gurur duyuyoruz. Yüzde 100 elektrikli araçlar konusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz ve ürün gamımızı bu yönde geliştireceğiz” dedi.

Fuarda ikisi yüzde 100 elektrikli olmak üzere 4 farklı modeli sergilediklerini belirten Baş, “Karsan Ar- Ge ekibinin BMW ile birlikte, BMW’nin binek otomobillerinde kullandığı teknolojik altyapıyı kullanarak endüstriyelleştirmek üzere geliştirdiği Karsan Atak Electric, 230 kW güç ve tam 2 bin 400 Nm tork üreten tamamen elektrikli motoruyla dikkatleri çekiyor. 57 kişilik yolcu kapasitesine sahip Atak Electric, sadece 2.5 saatte hızlı şarj olabiliyor” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler