Konak gökdelen projesine bir iptal kararı daha

İzmir’in Konak ilçesinde Pasaport mevkisinde Zorlu Holding tarafından gökdelen projesinin yapımına olanak sağlayan planları mahkeme bir kez daha iptal etti. İzmir 3. İdare Mahkemesi, planların şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına ve kamu yararına aykırı olduğunu vurguladı.

Yayınlanma: 21.02.2020 - 10:59
Konak gökdelen projesine bir iptal kararı daha
Abone Ol google-news

İzmir 3. İdare Mahkemesi, Mimarlar Odası İzmir Şubesi ile Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi’nin Zorlu Konak gökdelen projesinin yapımına olanak sağlayan planları bir kez daha iptal etti.

Daha önce 3 kez iptal edilen ancak 12 Ocak 2018’de dördüncü kez kabul edilen planlara dayanarak Pasaport’taki söz konusu alana gökdelen yapımı için ruhsat verildi.

Mimarlar Odası İzmir Şubesi ile Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 12.01.2018 tarihinde onaylanan ve 1/25000 ölçekli İzmir Büyükşehir Bütünü Çevre Düzeni Planı doğrultusunda hazırlanan Konak 1.Etap (Alsancak-Kahramanlar Bölgesi) 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı’nın iptali istemiyle İzmir 3. İdare Mahkemesi'ne dava açtı.

KAMU YARARINA AYKIRI

Dava ile ilgili kararına açıklayan mahkeme, gökdelen projesinin yapımına olanak sağlayan planları iptal etti. Mahkeme iptal gerekçesinde planların şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına, imar mevzuatına ve kamu yararına aykırı olduğuna dikkat çekti.

İMAR PLANLARI 3 KEZ İPTAL EDİLDİ

egeligazete.com'un haberine göre, söz konusu gökdelen inşaatına olanak veren “Konak 1.Etap (Alsancak-Kahramanlar Bölgesi) 1/5000 ölçekli imar planlarının üç kez mahkeme kararı ile iptal edildiği, ancak geçen yıl dördüncü kez aynı planların tekrar kabul edilerek yürürlüğe girdiği ortaya çıktı. Söz konusu planlarla kent merkezinde her yerde gökdelen yapılabileceği belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler