Yirminci Yüzyıla Müzikle Yolculuk

Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall’de Selin Gürol(Klarinet), Alican Süner(Keman), Kemal Cem Yılmaz(Piyano) üçlüsü dinleyiciyi yirminci yüzyıla müzikli bir yolculuğa çıkardı.

Yayınlanma: 16.11.2015 - 23:31
Abone Ol google-news

Yılmaz’ın Bach yorumuyla başlayan konser, klarnet ve piyano ikilisinden Poulenc “Sonat”la devam etti. Alican Süner, Wieniawsk “Faust Fantezi” si ve Darius Milhaud ile Aram Haçaturyan’ın “Üçlü” için bestelenmiş eserlerindeki ustalığıyla İtalya ve Berlin’de aldığı birinciliklere ne denli layık olduğunu kanıtladı. Süner, yeteneğiyle olduğu kadar zarafetiyle de dikkat çeken Gürol ve Yılmaz’ın birliktelikleri, dostlukları, seçtikleri eserler salondan büyük alkış aldı.

Geceye, Alican Süner’in konser öncesinde artık aramızda olmayan, konserlerin takipçisi hocaların hocası Prof. Dr. Besim Üstünel’i minnetle ananan konuşması da ayrı bir anlam kattı.
 
Süner konuşmasında, “2009 yılında Mersin Konservatuvarı’nda okurken beni keşfeden Sn. Evin İlyasoğlu aracılığıyla tanışmış olduğum ve beni o yıl, daha 17 yaşımdayken Almanya'ya okumaya gönderip, ilk değerli kemanımı alan, halen Berlin’de sürmekte olan lisans eğitimim boyunca bütün masraflarımı karşılamış olan, Maliye Eski Bakanı ve Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi, Prof. Dr. Sn. Besim Üstünel’e en büyük minnet ve teşekkürlerimi belirtmek isterim” diyerek dinleyicileri ve eşi Gülen Üstünel’i selamladı. Kendisinin okuttuğu kim bilir kaç gençten biri olan Süner’in göz kamaştıran yeteneği, yorum gücü hocanın ardında çoğu kişinin bilmediği ne denli güzellikler bıraktığını gösterdi.
 
Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall konserleri 18 Kasım Çarşamba akşamı 19.30’da “Piyanoda Bir Büyük Usta” Elena Bashkirova konseri ile devam ediyor.
 

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler