NDS 2.Piyano Yarışması Ödülleri veriliyor

Notre Dame de Sion Fransız Lisesi tarafından düzenlenen 2. İstanbul- Orchestra'Sion-Uluslararası Piyano Yarışması 16 - 22 Kasım 2015 tarihleri arasında gerçekleşiyor. Gala Gecesi ve Ödül Töreni 22 Kasım Pazar saat 19.00'da, Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda yapılacak.

Yayınlanma: 20.11.2015 - 19:02
Abone Ol google-news

İlki 11-17 Kasım 2013 tarihleri arasında gerçekleşen yarışmaya bu yıl 14 değişik ülkeden yaklaşık 100 aday başvurdu. Haziran ayında Jüri bir ön seçim gerçekleşen yarışma da bu yıl ilk kez farklı bir jüri tarafından NDS Gençlik Müzik Ödülü de verilecek. Notre Dame de Sion Fransız Lisesi’nin Konser Salonu'nda gerçekleşen elemelerin ardından orkestra eşliğindeki yarışma final konseri 22 Kasım Pazar saat 15.00’de ve Gala Gecesi ile Ödül Töreni aynı gün saat 19.00'da, Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda yapılacak. İzleyicilere açık olan gece, TRT HD kanalından canlı olarak yayınlanacak. Ödül töreninde, 2.İstanbul Orchestra'Sion Uluslararası Piyano Yarışması’nın kazananlar mini konser verecek.

2. İstanbul-Orchestra'Sion Uluslararası Piyano Yarışması Jüri Üyeleri; Vahan Mardirossian ( Jüri Başkanı), Paul Badura-Skoda (Jüri fahri üyesi), Gülsin Onay, Pierre Réach, Roustem Saitkoulov, Ilja Scheps ve Emre Şen.

Notre Dame de Sion Fransız Lisesinin Konser Salonu'nda gerçekleşecek halka açık yarışma elemelerinin ikinci aşaması: Perşembe ve Cuma günleri saat 13.00-18.00; Yarı Final: Cumartesi günü 10.00-16.30 ; Final: Pazar günü 15.00-17.00.

2016'da 160'ıncı kuruluş yıl dönümünü kutlayacak olan NDS Fransız Lisesi Müdürü Yann de Lansalut Piyano Yarışması projesini şöyle açıklıyor:

“Tarihçesi, mesajı ve misyonu gereği İstanbul’daki Notre Dame de Sion, yıllardır sanata verdiği destekle uluslararası yaygınlığı olan eğitim projesini devam ettirmektedir. Dikkat çekici bir etkinlik olan uluslararası piyano yarışması, kalitesi ve önemi açısından ciddi bir ağırlığa sahiptir. Bu yarışma her şeyden önce yetenekleri ve İstanbul kentinde zaten çok önem kazanmış olan müzik ve sanat faaliyetini geliştirmeye olanak vermekte ve aynı zamanda ünü dolayısıyla, dünyadaki NDS Okulları ağına da büyük bir katkı sunmaktadır.”
 
 

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler