Klavyenin kraliçesi Boğaziçi’nde çaldı

Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall(ALH) Piyano Günleri’nin solisti klavyenin kraliçesi olarak nitelenen Ayşegül Sarıca idi.

Yayınlanma: 02.03.2014 - 17:50
Abone Ol google-news
Paris Ulusal Konservatuvarı’ndan 1953 yılında birincilik ödülüyle mezun olan, konserlerinin yanı sıra halen MİAM’da yüksek lisans ve doktora programlarında ders vermekte olan devlet sanatçısı büyük usta Ayşegül Sarıca, 26 Şubat Çarşamba akşamı verdiği konserde; J.S.Bach, L.V.Beethoven, G.Fauré, E.Grieg ve Z.Kodály’nin eserlerini seslendirdi. Israrlı alkışları ise, D.Scarlatti’den bir parça çalarak yanıtladı.
 
Sarıca'yı, sanatseverlerin yanı sıra aralarında Süher Pekinel, Prof. Gönül Gökdoğan, Ali Darmar, Dr. Aydın Karlıbel, Jerfi Aji, Leyla Yenisey Artay’ın da bulunduğu çok sayıda sanatçı hayranlıkla izledi, nice başarılı resitallerinin devamını diledi.
Besteci, piyanist Dr.Aydın Karlıbel,
 
Çok nadir duyabileceğiniz kristal berraklığında bir ‘Bach’ polifonisi, kemale ermiş bir ‘Beethoven’ sonat icrası, yoğun bir lirizmle yıkanmış ‘Fauré’ ve ‘Grieg’ sayfaları,  ‘Kodály 'nin coşkun, taşkınlığa uzanan Maroşek Dansları’nı ülkemizin büyük gururu Ayşegül Sarıca’nın, her resitalinde hayranlıkla gözlemlenen büyük stilistik ayrıntılarla ve ilerleyen yaşına rağmen bir tek hatalı nota basmadan yorumlaması kanımca tarihi önem tasıyan bir sanat olayıdır.” sözleriyle sanatçıya duyduğu derin hayranlık ve saygıyı ifade etti.
 
ALH konserleri 5 Mart Çarşamba günü 19.30’da İngiliz kontrtenor Michael Chance ve Amerikalı orgist, piyanist Maggie Cole ikilisinin vereceği “Şiirle Şarkının Buluşması” temalı konserle devam edecek.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler