İDSO Güney Amerika’da sanat köprüsü kuruyor

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası (İDSO), Hırvat asıllı orkestra şefi Milan Turkovic ile 18-30 Haziran tarihleri arasında Brezilya, Arjantin, Şili ve Peru’yu kapsayan Güney Amerika turnesinin ilk iki konserini Brezilya’nın en önemli şehirlerinden Sao Paulo’nun tarihi büyük konser salonu Sala Sao Paulo`da verdi.

Yayınlanma: 22.06.2017 - 20:40
Abone Ol google-news

İDSO, 20 ve 21 Haziran akşamlari ünlü Rus keman virtüözü Vadim Repin ile verdiği, 2000 kişilik salonu dolduran seyircinin coşkuyla izlediği bu konserlerde Jean Sibelius, Antonin Dvorak ve Max Bruch’un eserlerini seslendirdi.

Konserler Nevit Kodallı’nın “Telli Turna Orkestra Süiti” ile basladı ve ısrarlı alkışlar üzerine orkestra bis olarak Mozart’ın ”Figaro’nun Düğünü Opera Uvertürü”nü; Repin ise, Paganini’nin ”Venedik Karnavalı” eserini seslendirdi.

Mozarteum Brasileiro ve Kültür Bakanlığımızın desteğiyle gerçekleşen Sao Paulo konserlerinin ilkini kültür ataşemizle birlikte Brezilya Başkonsolumuz Serdar Gedik de izledi, gurur duyduklarını ifade ederek sanatçıları kutladılar.

Rio de Janeiro Belediye Tiyatrosu’nda verilecek olan son Brezilya konserinde İDSO, Alman keman virtüözü Rebekka Hartmann’a Sibelius Keman Konçertosu`nda eşlik edecek. İDSO Güney Amerika’da sanat ve dostluk köprüsü kurmaya, Peru’nun başkenti Lima’daki Büyük Ulusal Tiyatro’da vereceği konserle devam ediyor.

Sao Paulo’da iki masterclass


Orkestra üyeleri baş kemancı Ayşe Özbekligil, Ersin Pamukçu ve Evrim Baştaş (Viyola), Hakkı Öztürk (Çello), Damla Tuncer (Obua), Evrim Güvemli (Klarinet) EMESP Tom Jobim konservatuvarında Mozarteum Brasilerio’nun; flütisti Bülent Evcil ise ABRAF Brezilya Flütistler Birliği’nin düzenlediği masterclasslarda genç sanatçı adaylarıyla bir araya geldiler.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler