İDSO, Güney Amerika turnesinin son konserini Şili’de verdi

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası (İDSO) 18- 30 Haziran tarihleri arasında çıktığı Brezilya, Peru, Arjantin, Şili’yi kapsayan Güney Amerika turnesinin son konserini 28 Haziran’da Pablo Neruda’nın ülkesinde, başkent Santiago’da verdi.

Yayınlanma: 01.07.2017 - 21:09
Abone Ol google-news

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası (İDSO) 18- 30 Haziran tarihleri arasında çıktığı Brezilya, Peru, Arjantin, Şili’yi kapsayan Güney Amerika turnesinin son konserini 28 Haziran’da Pablo Neruda’nın ülkesinde, başkent Santiago’da verdi ve önceki akşam yurda döndü.

Şili’ye ilk kez gelen keman virtüözü Vadim Repin, görkemli konser salonu Grandes Concertos Internacionales’da İDSO eşliğinde J. Sibelius’un “Keman Konçertosu” nu seslendirdi. Milan Turkoviç yönetimindeki orkestra Nevit Kodallı’nın “Telli Turna”sı ile başladığı konseri A. Dvorak’ın “8. Senfoni”sini seslendirerek sürdürdü. Ardından da Mozart ve Ferit Tüzün’den iki bis yaparak konseri tamamladı. Şili Büyükelçimiz Naciye Gökçen Kaya ve konuğu büyükelçimiz Serra Kaleli konseri gururla izleyerek sanatçıları kutladılar.

Konser sabahı düzenlenen dinleyiciye açık genel provaya da müzikseverlerin ilgisi büyüktü. Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) cuma günleri saat 11.00’de düzenlenen genel provaları anımsatan, öğretmenleri eşliğinde otobüslerle gelen öğrencilerin de izlediği bu son provada şef Turkoviç dinleyiciler huzurunda orkestraya teşekkür ederek veda ederken, “yüksek seviyeli ve candan bir orkestra” ifadelerine yer verdi.

“Yurtta Sulh Cihanda Sulh” yazılı bir Atatürk büstüne sahip Perulular gibi Atatürk büstüne sahip Santiagolular’ın da, Şili - Portekiz milli maçının olduğu akşam düzenlenen konserde salonu doldurup, üstüne bir de orkestraya iki bis yaptırması ise İDSO’yu çok mutlu etti.

 

Milan Turkoviç orkestraya dinleyiciye açık genel provada teşekkür ederek veda etti.

<video:771944>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler