Turne İstanbul’dan başladı

Sabancı Vakfı’nın desteklediği Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası, bu yılki turnesine İstanbul konseriyle başladı.

Yayınlanma: 26.08.2017 - 22:45
Abone Ol google-news

Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası (TUGFO), şef Cem Mansur yönetiminde 25 Ağustos Cuma akşamı Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde (PSM) müzikseverlerle buluştu. Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı ve CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun katıldığı konserde Deniz Türkali, Teoman Kumbaracı ve Lale Mansur da genç müzisyenleri yalnız bırakmadı. Türkiye genelindeki konservatuarlardan seçilen 79 genç müzisyenden oluşan TUGFO’nun İstanbul konserinde, Çaykovski’den Alexander Borodin’e, Richard Strauss’tan Antonín Dvorák’a kadar geniş bir repertuvar seslendirildi. TUGFO tarafından ilk kez seslendirilen ‘‘Haydar Haydar’’ türküsü ise gecenin en ses getiren performansı oldu. Özkan Manav’ın Ali Ekber Çiçek’in icrasından esinlenerek düzenlediği ve Anadolu coğrafyasına özgü deyişlerden beslenen ‘‘Haydar Haydar’’ın orkestranın çoksesliliği ile güçlenen versiyonu büyük beğeni topladı.

TUGFO’da yetişen ve Deutsches Sinfonie Orchester Berlin’in başkemancılarından Hande Küden orkestranın İstanbul konserinin solistliğini üstlendi. Küden, genç müzisyenlerle birlikte sergilediği performansla dinleyicilerden büyük alkış aldı. Ayrıca konser öncesinde genç müzisyenler, müzik yoluyla sosyal bilinçlendirme çalışmalarından biri olan Demokrasi Laboratuvarı’nda birlikte yaşama kültürünü çoksesli müziğin çalışma ortamından örneklerle katılımcılara aktardılar.

Sıra Avrupa’da

TUGFO, 28 Ağustos’tan itibaren Almanya, Çek Cumhuriyeti ve İtalya’da önemli festivallerde sahneye çıkmaya hazırlanıyor. Turne kapsamında Berlin’deki en büyük gençlik festivali Young Euro Classic Music Festivali’ne konuk olacak TUGFO, Berlin konseriyle bir ilki gerçekleştirecek. İlk defa Türkiye’den bir orkestrayı canlı yayınla dünyanın izleyeceği konser, dünyaca ünlü kültür ve sanat kanalı Arte TV’nin internet kanalından canlı yayımlanacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler