'Dünyanın Kemanları' festivali CRR’de başlıyor

Keman virtüözü Cihat Aşkın’ın koordinatörlüğünde bu yıl 4’üncüsü düzenlenecek olan “Dünyanın Kemanları Festivali” 15 – 17 Kasım tarihleri arasında dünyanın dört bir yanından usta müzisyenlerle ve genç yetenekleri ağırlıyor.

Yayınlanma: 14.11.2017 - 21:17
Abone Ol google-news

Keman virtüözü Cihat Aşkın’ın koordinatörlüğünde bu yıl 4’üncüsü düzenlenecek olan “Dünyanın Kemanları Festivali” 15 – 17 Kasım tarihleri arasında dünyanın dört bir yanından usta müzisyenlerle ve genç yetenekleri ağırlıyor. Festival her yıl olduğu gibi bu yıl da İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleştirilecek. Konserlerin yanı sıra gün boyu paneller ve söyleşilerin yer alacağı festival, 15 Kasım Çarşamba günü saat 17.00’de, Cihat Aşkın ve Serhan Bali moderatörlüğünde festivale katılan sanatçıların yer alacağı açılış paneli ile başlayacak. Ücretsiz ve dinleyicilere açık panel sonrası misafirler saat 18.00’de, genç kemancılar Elfida Su Turan, Ilgın Top ve Bade Daştan’a piyanist Orçun Orçunsel’ in eşlik edeceği “CAKA Yıldızları Konseri” ni ücretsiz olarak izleyebilecekler.

Festivalin ilk akşamı, 15 Kasım Çarşamba saat 20.00’de ise, “3 Kemanın Hikâyesi” dinleyiciler ile buluşacak. Günümüzün önde gelen kemancılarından Shlomo Mintz, klasik, caz ve kökeninde yatan Çingene müziğini aynı derece ustalık ve incelikle bir araya getirebilen keman virtüözü Roby Lakatos ve müzik otoriteleri tarafından günümüzün önde gelen keman virtüözlerinden biri olarak tanınan Cihat Aşkın’a konserde Aşkın Ensemble eşlik edecek.

Festivalin ikinci gününde uluslararası sahnelerin en çok aranan genç virtüözlerinden Francesca Dego ve Francesca Leonardi, Avrupa’nın parlayan oda orkestraları arasında yer alan Kiev Virtuosi ile ilk kez İstanbul’da 16 Kasım Perşembe saat 20.00’da konser verecekler.

Festivalin son günü olan 17 Kasım Cuma saat 17.00’de Cihat Aşkın, İncila Bertuğ ve Hüseyin Kıyak’ın katılımıyla “Türk Keman Sanatında Bir Efsane: Nubar Tekyay” paneli ve saat 19.00’da sanatçılar Cihat Aşkın, Parisa Arsalani ve Behrang Hasani ile “Ortadoğu’nun Kadim Geleneği Konser Öncesi Söyleşisi” ücretsiz olarak yer alacak. Festivalin kapanışı ise, 17 Kasım Cuma saat 20.00’de başlayacak olan “Ortadoğu’nun Kadim Geleneği” konseri ile yapılacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler