BİFO’dan Prokofyev maratonu

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nın (BİFO) gelenekselleşen “maratonlar” dizisine bu sezon Prokofyev ekleniyor.

Yayınlanma: 09.12.2017 - 22:09
Abone Ol google-news

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nın (BİFO) gelenekselleşen “maratonlar” dizisine bu sezon Prokofyev ekleniyor. 13 Aralık Çarşamba ve 14 Aralık Perşembe akşamları gerçekleşecek iki konserde müzikseverler Prokofyev ile olan kültürel bağını müzikal yorumuna da ustalıkla katan piyanist Alexei Volodin’i iki gece üst üste izleyebilme şansını yakalayacaklar.

13 Aralık Çarşamba akşamı gerçekleşecek ilk konserde Volodin, 20. yüzyılın Rus bestecileri arasında eşsiz bir yere sahip olan Sergey Prokofyev’in üç konçertosunu seslendirecek. 14 Aralık Perşembe akşamı gerçekleşecek ikinci konser ise Volodin’in seslendireceği 3. ve 5. Piyano Konçertoları ile taçlanacak.

‘Beklenmeye değer’

The Guardian’ın ünlü müzik eleştirmeni Tim Ashley, Volodin’in Londra’da Kraliyet Filarmoni Orkestrası ile verdiği konserdeki 3. Konçerto yorumunu, “çarpıcı bir teknik, güçlü ve hatasız” olarak tarif etmişti. Piyanist için yazılan hemen hemen her eleştiride, onun Prokofyev yorumunun “yüzyılımız içerisinde eşsiz ve heyecanla beklenmeye değer” olduğu ifade ediliyor.

İstanbul Lütfi Kırdar ICEC’te saat 20.00’de başlayacak konserlerin biletleri Biletix ve konser günü saat 18.00’den itibaren İstanbul Lütfi Kırdar ICEC gişesinden temin edilebilir.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler