!f İstanbul’da Punk ruhu

15 Şubat’ta başlayacak 17. !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali’nin odaklarından biri de Punk kültürü ve müziği olacak.

Yayınlanma: 08.02.2018 - 21:22
Abone Ol google-news

15 Şubat’ta başlayacak 17. !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali’nin odaklarından biri de Punk kültürü ve müziği olacak. 70’lerde İngiltere ve Amerika’da bir karşı kültür hareketi olarak başlayan ve modadan sanata ve edebiyata bir çok alanda sanatçıları etkileyerek ve dönüştürerek kendini var etmiş Punk kültürünün sinemada ve müzikteki yansımalarının peşine düşecek festivalde, Türkiyeli punkçıların katılacağı özel bir sohbet de gerçekleşecek.

Müzik yazarı Murat Bes¸er’in moderatörlüğünde 19 Şubat Pazartesi günü saat 17:00’de A Corner in the World X bomontiada ALT’ta ücretsiz gerçekleşecek “Punk’ta Hayat Var!” başlıklı sohbete, yerli punk sahnesinin önemli isimlerinden Punk Aslı, Gökhan Tunçişler, Tolga Güldallı ve Kerem Onan katılacak ve İstanbul Punk camiasının 90’lı yıllarından başlayarak bu kültüre ilham vermiş mekânlar, konserler, dergiler ve fanzinler konuşulacak.

Festivalde ayrıca, Punk’ın ikon isimlerinin hikâyelerini izleyeceğimiz ve sinema tarihine yön vermiş filmler de gösterilecek. İngiliz yönetmen Derek Jarman’ın Kraliçe Elizabeth’in günümüzün yozlaşmış İngiltere’sine ışınlanmasını konu alan 1978 tarihli filmi “Jubilee / Jübile”; Wolf Gremm’in 1982 yapımı meşhur cyberpunk gerilimi “Kamikaze ’89”; Alman yönetmen Yony Leyser’in son filmi “Queercore: How To Punk a Revolution / Devrimi Punk’lamak”; Amerikan sinemasının yaramaz çocuğu John Cameron Mitchell’ın Neil Gaiman’ın kısa öyküsünden uyarladığı “How To Talk To Girls At Parties / Partilerde Kız Tavlama Sanatı” ve Mu Tunç’un şehirde sıkışan, gerc¸ekleri ve hayalleri arasında kalmış iki gencin hikâyesini anlattığı, “Türkiye’nin ilk punk filmi” olma özelliği taşıyan uzun kurmacası “Arada”, Punk takipçilerinin kaçırmaması gereken filmler arasında.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler