"Parlayan Yıldızlar" iki genç yeteneği tanıttı

İş Sanat’ın Millî Reasürans’ta 26 Şubat akşamı düzenlediği Parlayan Yıldızlar serisi konserlerinde çok genç ve yetenekli iki sanatçı; Doruk Deniz Aksu(keman) ve Emir Kemancı(viyola) dinlendi. Meriç Soylu projesinin sanatseverlere tanıma fırsatı sunduğu sanatçıların saz hakimiyetleri, yüksek teknik ve müzikal düzeyleri hayranlıkla alkışlandı.

Yayınlanma: 01.03.2018 - 14:48
Abone Ol google-news

Keman eğitimine 2012’de İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Korman Sönmezgül ile başlayan ve aynı okulda eğitimine devam eden 2004 doğumlu Doruk Deniz Aksu, piyanist Tutu Aydınoğlu eşliğinde G. Tartini, K. Karayev, F. Kreisler, N. Rakov, J. Massenet, J. Williams, J Brahms'ın eserlerini seslendirdi.

 Viyola eğitimine 2010’da Göknil Genç ile MSGSÜ Devlet Konservatuarı’nda başlayıp halen aynı hoca ile sürdüren 2000 doğumlu Emir Kemancı ise, piyanist Beril Eren eşliğinde F. Schubert, F. Liszt, J. Brahms ve J. N. Hummel’in eserlerini seslendirdi.

 İki saate yakın süren konserin sonunda onları kutlayan Emir Kemancı’nın öğretmeni Genç’in ifade ettiği gibi, bu iki yetenekli disiplinli, işi doğru yapmak isteyen yıldız yollarının çok açık olduğunu kanıtladılar.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon