İdil Biret “Yarının Yıldızları”nın onur konuğu

İstanbul Müzik Festivali TSKB İşbirliğiyle uluslararası arenada yeni ufuklar açmayı hedefleyen genç kadın müzisyenlere destek verecek. Desteğe değer bulunan adaylar, 28 Mayıs'ta İdil Biret’in onur konuğu olacağı "Yarının Kadın Yıldızları" konserinde dinleyicilerle buluşacak.

Yayınlanma: 17.03.2018 - 15:13
Abone Ol google-news

46. İstanbul Müzik Festivali kapsamında, TSKB (Türkiye Sınai Kalkınma Bankası) işbirliği ve konser dinleyicilerinin katkılarıyla düzenlenecek proje, klasik müziğin farklı alanlarından üstün yetenekli kadın müzisyenlere destek olmayı amaçlıyor.

Destek Fonu’na lisans veya lisansüstü seviyesinde yurt dışında bir müzik okulundan kabul alan veya eğitimini sürdüren ya da kariyer gelişimine olumlu katkıda bulunacak ustalık sınıfı, orkestra seçmesi, uluslararası yarışma gibi etkinliklere katılım veya çalgı alımı için desteğe ihtiyaç duyan kadın müzisyenler 30 mart'a dek başvurabilecek. Başvurular İstanbul Müzik Festivali Direktörü ve İKSV Genel Müdür Yardımcısı müzikolog Yeşim Gürer Oymak başkanlığında, keman sanatçısı ve orkestra şefi Hakan Şensoy, piyanist Muhiddin Dürrüoğlu, klarnet sanatçısı Ayşegül Kirmanoğlu ve besteci Özkan Manav’dan oluşan seçici kurul tarafından değerlendirilecek. Toplam fon miktarı ihtiyaç duydukları destek oranında desteğe değer bulunan adaylara paylaştırılacak.

Seçilen adaylar, 28 Mayıs Pazartesi akşamı Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall’da, onur konuğu İdil Biret huzurunda konser verecekler.

 Konsere öncesinde Yekta Kopan moderatörlüğünde Trakya Tıp Fakültesi öğrencisi ve kök hücre araştırmacısı İnci Kadribegiç ile Yale öğrencisi ve Nobel’e İlk Adım Fizik Ödülü sahibi Zeynep Karacan kişisel başarı hikâyelerini anlatacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler