İTÜ’de piyano festivali

İstanbul Teknik Üniversitesi Dr. Erol Üçer Müzik İleri Araştırmalar Merkezi (MİAM), “İTÜ MİAM Piyano Festivali”ni sunmaya hazırlanıyor.

Yayınlanma: 19.03.2018 - 14:29
Abone Ol google-news


24 Mart 2018 günü İTÜ Maçka Kampüsü’nde yer alan Mustafa Kemal Amfisi’nde gerçekleşecek olan bu festival ile, MİAM’da yüksek lisans ve doktora eğitimi almış piyanistler ve akademisyenler ilk kez bir araya geliyor. Festivalde birbirini izleyen ve gün boyu sürecek dört konser yer alacak, bu konserlerde 13 piyanist 20’nin üzerinde eser seslendirecek.

 Festival saat 16:00’da “Türk Ezgileri” temalı konser ile başlıyor. Bu tema kapsamında Cemal Reşit Rey’in “Introduction ve Dans” adlı eserinin dünya prömiyeri gerçekleştirilecek.

 “Romantikler” temalı ikinci konser saat 17:00’de, “Klasikten Günümüze” temalı konser ise 19:00’dabaşlayacak. Festival’in 20:00’de başlayacak son konseri ise “20.yüzyıldan İzlenimler”. Konser kapanışında seslendirilecek olan Albert Lavignac’ın sekiz el piyano için bestelediği “Galop Marche” ise festival programının öne çıkan eserleri arasında.

 Festivalde yer alacak piyanistler;

 "Türk Ezgileri" Aydın Karlıbel, Ceylan Ünal Akbulut, Senem Zeynep Ercan

 "Romantikler" Seray Kalelioğlu, Hyun Sook Tekin, Deniz Kaya&Batu Ekmekçi

 "Klasikten Günümüze" Beray Selen, Engin Mehmetli, Müge Hendekli

 "20.yüzyıldan İzlenimler" Leyla Yenisey Artay, Ozan Ömer Küçük, Jerfi Aji

 Tüm konserlerin ücretsiz olduğu açıklandı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler