Konya’da imam hatip dayatması

Konya’da Mareşal Mustafa Kemal Ortaokulu da imam hatibe dönüşünce, kent merkezinde neredeyse hiç normal okul kalmadı. İmam hatibe dönüşen okullardan ise Atatürk başta, Cumhuriyet’in tüm simge isimleri siliniyor.

Yayınlanma: 14.04.2015 - 06:52
Abone Ol google-news

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Selçuklu Kaymakamlığı’na gönderdiği yazıyla Mareşal Mustafa Kemal Ortaokulu’nun adı Hamidiye İmam Hatip Ortaokulu’na dönüştürüldü.

Konya’da daha önce de 19 Mayıs, 23 Nisan, Cumhuriyet’in Milli Eğitim Bakanı olan Mustafa Necati ve köy enstitülerinin mimarı İsmail Hakkı Tonguç’un adını taşıyan okullar İmam Hatip Ortaokuluna dönüştürülmüştü.

Eğitim İş Konya Şube Başkanı Şükrü Balun, Konya’da birçok köklü okulun İmam Hatip’e çevrildiğine dikkat çekerek, “Selçuklu Milli Eğitim Müdürü ve İl Milli Eğitim Müdürü, Milli Eğitim’i yönetememenin acziyetini yeri göğü imam hatibe dönüştürerek çözeceklerini sanıyorlar. İl merkezinde çok önemli bir alanda iş bilmez eğitim yöneticilerinin zoruyla imam hatip ortaokulu fiilen zorunlu hale geldi. Aynı mevkinin içinde şehrin orta yerinde birbirine neredeyse yürüme mesafesi olan Çumralıoğlu İmam Hatip Ortaokulu, Hazımuluşahin İmam Hatip Ortaokulu, Alaaddin İmam Hatip Ortaokulu, Şeker İmam Hatip Ortaokulu, İsmail Hakkı Tonguç İmam Hatip Ortaokulu, Mehmet Ali Atiker İmam Hatip Ortaokulu, Vakıfbank İmam Hatip Ortaokulu varken bütün bir bölgenin içindeki tek olan Mareşal Mustafa Kemal Ortaokulu da Hamidiye İmam Hatip Ortaokuluna dönüştürüldü” dedi.

Normal okul masraflı

Konya’da nerededeyse normal ortaokul kalmadığını vurgulayan Balun, sözlerini şöyle sürdürdü: “Eğer çocuğunuzu normal bir ortaokula göndermek istiyorsanız, en azından çocuğunuzu sabahın köründe bir saat evden erken çıkarmayı ve yaklaşık 200 lira servis ücretini göze almadan bunu başaramazsınız. Bu semtlerde görüştüğümüz mahalle muhtarları da durumdan mahalle sakinlerinin çok rahatsız olduğunu, kimsenin önünde seçeneğinin kalmadığını, bir dayatma ile karşı karşıya olduklarını söylüyorlar. İmam hatip ortaokulları şehrimizin ortasında birbirine yürüme mesafesinde sıralanmış durumdadır. En son imam hatip ortaokuluna dönüştürülen Mareşal Mustafa Kemal Ortaokulu, şehrimizin en köklü ve başarılı okullarından biridir. Şu an 2 bin 300 öğrencisiyle büyük bir ortaokul durumundadır. Halen okulumuzda ortaokul olmasına rağmen 170 tane 4. Sınıf öğrenci eğitim öğretim görmektedir. 4. Sınıf öğrencilerimize bir anket uygulayarak imam hatibe mi yoksa normal ortaokula gidecekleri soruluyor” dedi.

Atatürk’ü siliyorlar

Yetkililerin Atatürk ve Cumhuriyet’i anımsatacak ne varsa sildiğini söyleyen Balun, daha önce de 19 Mayıs İlkokulu’nu adının Mehmet Bayır İmam Hatip Ortaokulu’na dönüştürüldüğünü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik İlkokulu’nun binasının ise başka bir kuruma tahsis edildiğini ifade etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler