Korkmadılar

Yürüyüşe valilik engel olmak istedi. CHP’nin kararlı duruşu üzerine yürüyüş gerçekleşti. Kılıçdaroğlu gençlerle kol kola Anıtkabir’e yürüdü, “yasak bize sökmez” dedi.

Yayınlanma: 20.05.2016 - 02:06
Abone Ol google-news

<video:536445>

Ankara Valiliği’nin güvenlik gerekçesiyle yürüyüşe izin verilmediğini açıklamasının ardından başlayan yürüyüş gerginliği, CHP’nin kararlılığı ve sonunda varılan uzlaşı ile sona erdi. CHP’nin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle özellikle gençlerin katılımıyla gerçekleştirilen “Diktaya Karşı Başlangıç Yürüyüşü”, dün olaysız şekilde düzenlendi.

Anıtkabir’de neşe ve ümit

CHP Ankara İl Başkanlığı önünde erken saatlerde toplanmaya başlayan partililer, polisin “Basın açıklamanızı yapın dağılın” anonsları arasında, binlerce kişiye ulaştı. Polis, güvenlik gerekçesiyle Gazi Mustafa Kemal Bulvarı yerine Kumrular Sokak’tan yürünmesini istedi. Yürüyüş, Kumrular Sokak’tan ve Gençlik Caddesi üzerinden gerçekleşti.

‘Devrimci Kemal’

Türk bayrakları, Atatürk posterleri, ıslık ve alkışlarla yürüyüş için Kılıçdaroğlu’nu bekleyen gençler, CHP liderini, ‘Başbakan Kemal’, ‘Devrimci Kemal’ sloganlarıyla karşıladı. Gençlerin kollarına giren Kılıçdaroğlu, etten duvar arasında yürüdü. Kılıçdaroğlu, yürüyüş öncesi yaptığı açıklamada, “Bugün 19 Mayıs, Gençlik ve Atatürk’ü anma günü. Atatürk’ü, Cumhuriyetimizi, gençlerimizi seviyoruz. Atatürk’ün gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyine hep beraber ulaşmak için mücadele ediyoruz. Çok mutluyum” dedi. Yürüyüşe, çok sayıda parti yöneticisi ve milletvekili katıldı.

En önde CHP’nin bando takımının yürüdüğü kortejde; müzisyenler Onuncı Yıl, Gençlik, İleri, İzmir, Ankara, Gündoğdu marşlarını, binlerin katılımıyla çaldı. Dev “Gençlik Diktaya Karşı” pankartı açan gençler, yürüyüş sırasında “Ya istiklal ya ölüm, tam bağımsız Türkiye”, “Atam sana canım feda”, “Zıpla zıpla zıplamayan Tayyip”, “Katil ABD, işbirlikçi AKP”, “Diktatör baksana kaç kişiyiz saysana”, “Diktaya karşı omuz omuza”, “Başka bir gelecek gençlikle mümkün” “Hırsız, katil Erdoğan”, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganları eşliğinde ilerledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler