Cazın ‘Vitrin’i

Cazın ‘Vitrin’i Türkiye’den başarılı müzisyen ve toplulukların sesini dünyaya duyurmayı hedefleyen ‘Vitrin’in ikincisi, 25. İstanbul Caz Festivali kapsamında gerçekleşecek.

Yayınlanma: 23.06.2018 - 22:41
Abone Ol google-news

Türkiye’den başarılı müzisyen ve toplulukların sesini dünyaya duyurmayı hedefleyen ‘Vitrin – Türkiye Güncel Müzik Buluşması’nın ikincisi, 25. İstanbul Caz Festivali kapsamında ve SOCAR Türkiye sponsorluğunda 27-30 Haziran 2018 tarihleri arasında gerçekleşecek. Vitrin buluşması kapsamında dünyanın önde gelen müzik kurumlarından davet edilen uluslararası müzik profesyonelleri, Türkiye’nin en başarılı müzisyenlerini İstanbul Caz Festivali sahnelerinde izleyecekler. Ayrıca uluslararası delegeler tarafından Vitrin’e katılan müzisyen ve topluluklar arasından seçilecek iki isme de “SOCAR Türkiye ‘İpek Yolu’ Turne Destek Ödülü” verilecek. Seçilen sanatçı ya da topluluklar, kendilerine takdim edilecek 2.500 Euro değerindeki bu ödülü önümüzdeki bir yıl içinde çıkacakları herhangi bir uluslararası turnedeki masraflarını karşılamak için kullanabilecek. Vitrin’e davet edilen 50 civarında uluslararası müzik profesyoneli, etkinlik kapsamında düzenlenen panel ve seminerlerde Türkiye güncel müzik sahnesini izleme ve deneyimleme fırsatı bulacak. Aynı zamanda düzenlenecek müzik sektörü odaklı toplantılarla da yerli ve yabancı müzik profesyonellerinin buluşması ve sanatçılarımızın yurtdışına açılmasını teşvik edecek ilişkiler kurması için zemin hazırlanacak.

Shahin Novrasli geliyor

Vitrin’in iki yıldır sponsoru olan SOCAR’ın Türkiye Dış İlişkiler Başkanı Murat LeCompte, İstanbul Caz Festivali kapsamında her yıl Azerbaycan’dan gelen bir müzisyenin konserine de destek olduklarını anlattı ve sözlerine şöyle devam etti: “Geçen yıl Azerbaycan’ın ünlü caz piyanisti İsfar Sarabski’yi ağırlamıştık. Bu yıl yine Azerbaycanlı ünlü piyanist Shahin Novrasli, kontrbasçı Felipe Cabrera ve davulcu Josselin Hazard ile bize unutulmaz bir müzik ziyafeti sunacak. 30 Haziran’daki bu konser, Sakıp Sabancı Müzesi’nde gerçekleşecek.” İstanbul Caz Festivali Direktör Yardımcısı Harun İzer de, bu yıl 26 Haziran – 17 Temmuz arasında gerçekleşecek 25. İstanbul Caz Festivali kapsamındaki Vitrin Türkiye Güncel Müzik buluşmasında dört gün boyunca Türkiye’den 30’un üzerinde topluluğun sahne alacağını belirtti.

‘Vitrin’de kim , ne zaman, nerede

27-30 Haziran tarihlerinde düzenlenecek olan Vitrin Buluşması’nda; Erkan Oğur Band Sakıp Sabancı Müzesi Fıstıklı Teras’ta (30 Haziran), Çağrı Sertel “Instant” ve Alike Places (27 Haziran) Salon IKSV’de, Selen Gülün “Kadınlar Matinesi” (29 Haziran) Zorlu PSM Drama Sahnesi’nde, Ediz Hafızoğlu “Nazdrave” ve Ağaçkakan ise aynı akşam Zorlu PSM Studio’da sevenleriyle buluşacak. 30 Haziran saat 16.00’da, SSM Fıstıklı Teras’taki Vitrin Matine ise Ercüment Gül Quartet ile Coşkun Karademir Quartet’in performanslarına ev sahipliği yapacak. Taner Öngür & 43.7, Yüzyüzeyken Konuşuruz, Kalben, Islandman, Focan & Bıyıkoğlu Organic Expeditions ve Melike Şahin de Kadıköy ve Moda’da çeşitli mekânlarda gerçekleşecek Gece Gezmesi’nde (28 Haziran) yer alacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon