Bodrum müzikle yükselecek

Bu yıl 14.’sü düzenlenecek olan Bodrum Müzik Festivali 4 – 8 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

Yayınlanma: 02.07.2018 - 23:19
Abone Ol google-news

Bodrum’u uluslararası bir müzik destinasyonuna dönüştürmeyi hedefleyen Bodrum Müzik Festivali bu yıl 14. kez düzenlenecek. Doğuş Grubu kurucu destekçiliğinin yanı sıra DenizBank’ın destekleriyle Turkcell’in ana sahne sponsorluğu, Audi ve D-Marin katkılarıyla 4-8 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek olan festival, bu yıl da Türkiye ve dünyadan pek çok ünlü sanatçıyı ağırlayacak.

Festival programı, Doğuş Grubu CEO’su Hüsnü Akhan’ın ev sahipliğinde, DenizBank Finansal Hizmetler Grubu CEO’su Hakan Ateş ve Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu’nun katılımlarıyla dün gerçekleştirilen bir basın toplantısıyla açıklandı. Basın toplantısında söz alan Doğuş Grubu CEO’su Hüsnü Akhan hedeflerinin Bodrum’u dünya müzik arenasında önemli bir destinasyon haline getirmek olduğunu söyledi ve “Bugün Montreal, Montrö, Salzburg, San Remo ve New Orleans gibi dünya üzerinde müzikle anılan önemli marka şehirler var.

Biz de, Bodrum’un kaliteli müzikle anılan, tüm dünyadan sanatçıları ve dinleyicileri ağırlayan bir marka şehir olma potansiyeline sahip olduğuna inanıyoruz” dedi. Bodrum Müzik Festivali’nin bu yıl ‘Genç Yeteneklerin Keşif Yılı’ olacağını belirten Akhan, “Geleceğin önemli sanatçıları arasına girecek genç Türk müzisyenlerini birlikte keşfedeceğiz. Ümit ediyorum ki, bu festival aynı zamanda genç sanatçılarımızın yıldızının parladığı ve dünyanın diğer festival organizasyoncuları tarafından da keşfedildiği bir organizasyon olacak” dedi. Toplantıda konuşan festivalin sponsorlarından DenizBank Finansal Hizmetler Grubu CEO’su Hakan Ateş “Festivalin bu yıl ‘genç yeteneklerin keşfi’ teması ile hayata geçirilmesi bizim için ayrıca mutluluk verici. İçinde yaşadığımız coğrafyanın kültür zenginliklerine elbirliğiyle destek sunduğumuz takdirde, gelecek kuşaklara kıymetli, anlamlı bir miras bırakabileceğiz” dedi. Festivalin sahne sponsorluğunu üstlenen Turkcell CEO’su Kaan Terzioğlu ise dijital müzik alanında yaptıkları atılımdan bahsetti ve Fizy markasının festivalle örtüştüğünün altını çizdi.

Açılış konseri CSO’dan

Bodrum Müzik Festivali’nin 4 Ağustos Cumartesi günü 20.30’da, D-Marin Turgutreis Turkcell Sahnesi’ndeki açılış konserinde Prof. Rengim Gökmen yönetimindeki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, soprano Lauren Fagan ve tenor Murat Karahan ile birlikte sahne alacak.

Ólafsson’dan Gece Konseri

New York Times tarafından “İzlanda’nın Glenn Gould’u” olarak nitelendirilen Víkingur Ólafsson, Bodrum Müzik Festivali’nin yeni serisi olan Gece Konserleri’nde 20. yüzyılın en çok tanınan ve konuşulan bestecisi Philip Glass’ın 80. yaşı için Deutsche Grammophon’dan çıkan Philip Glass: Piano Works albümünden bir seçkiyle, 8 Ağustos Çarşamba 23.15’te The Marmara Bodrum’da müzikseverlerle buluşacak.

‘Bir Bodrum Hikâyesi’

Bodrum’un tarihi mekânlarında, klasik müziğe dair söyleşiler ve hikâyelerin anlatıldığı, geçtiğimiz yıl ilk defa gerçekleştirilen “Bir Bodrum Hikâyesi” etkinlikleri bu yıl da devam ediyor. Bir Bodrum Hikâyesi, 6 Ağustos Pazartesi ve 7 Ağustos Salı 18.30’da UNESCO’nun Dünyanın Yedi Harikası’ndan biri olan Bodrum Mozole Anıt Müzesi’nin kazı alanında gerçekleşecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler