Seçim ortak, film ‘Tek Başına’

Erivan’da yapılan “Ermenistan Türkiye Sinema Platformu Ortak Yapım Atölyesi’nin kazananı, Dilek Gökçin’in “Tek Başına” adlı belgeseli oldu

Yayınlanma: 19.07.2018 - 23:36
Abone Ol google-news

İlki 2008’de yapılan “Ermenistan Türkiye Sinema Platformu Ortak Yapım Atölyesi”, 10-12 Temmuz tarihlerinde Erivan’da gerçekleşti. Ermenistan ve Türkiye’den bağımsız kısa film ve belgesel projelerini desteklemek için yapılan atölyede jüri, Dilek Gökçin’in “Tek Başına / On Her Own” adlı belgesel çalışmasını birinci seçerek 7000 Avro’luk destekleme fonunu Gökçin’e verdi.

8 proje arasında seçim

15. Erivan Altın Kayısı Uluslararası Film Festivali kapsamında yapılan ortak yapım atölyesine ön jüri tarafından 20’den fazla başvuru arasından seçilen Türkiye’den ve Ermenistan’dan ve her iki ülkenin diyasporalarından toplam 8 kısa film ve belgesel projesi katıldı. Üç günlük atölye çalışması kapsamında film gösterimleri, sunumlar ve paneller yapıldı. Katılımcılar projelerini sektör profesyonellerine ve festival kapsamında Erivan’da bulunan Avrupalı fon temsilcilerine, televizyonlara ve yapımcılara sunma fırsatı da buldu. Üç günlük atölye çalışmasının sonunda jüri 7 bin Avro’luk ödülü, yönetmenliğini Dilek Gökçin’in, yapımcılığını Türkiye’den Dilek Aydın’ın ve Ermenistan’dan Arthur Sukiasyan’ın yaptığı “Tek Başına / On Her Own” adlı belgesele verdi. Bu yıl Altın Kayısı Film Festivali kapsamında, daha önce ETSP tarafından desteklenen bir filmin de gösterimi vardı. Yönetmenliğini Sevda Usanoğlu’nun yaptığı “Pastelden Cılız Bir Resim” festival kapsamında gösterildi.

Ortaklar kimdir ve ne iş yapar?

Ermenistan Türkiye Sinema Platformu’nu (ETSP), ortak paydası sinema olan Türkiyeliler ve Ermenistanlılar kurdu. “Sinemayı seviyoruz, sevmekle kalmıyoruz, sinemanın iyileştirici ve barıştırıcı gücüne inanıyoruz. Sinemayla birbirimize on yıllardır söyleyemediklerimizi söyleyebileceğimize, birbirimizi tanıyabileceğimize inanıyoruz. İnanmakla kalmıyoruz, bunu yapıyoruz!” diyen ekip 2008’den beri her yıl iki kez, nisan ve temmuz aylarında, Uluslararası İstanbul Film Festivali ve Uluslararası Altın Kayısı Film Festivali’ne paralel olarak, bir araya gelip konuşuyor, tanışıyor, filmlere ve filmler aracılığıyla ortak tarihin ve ortak işbirliklerinin önünü açmaya çalışıyor. Şu ana kadar, 200’ü aşkın yönetmen, yapımcı, sinema eleştirmeni, gazeteci ve oyuncunun karşılaşmasına ön ayak olan 14 adet atölyeyi İstanbul ve Erivan’da düzenlediler. Platform kuruluşundan bu yana, Ermenistan- Türkiye ortak yapımı 21 filmi destekledi, 300’e yakın sinemacıyı bir araya getirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler