Altın Portakal’ı boykot çağrısı

Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde “Ulusal Yarışma” kategorisi AKP’li Belediye Başkanı Menderes Türel tarafından geçen sene kaldırılmış, bu karar çok büyük tepkilere yol açmıştı.

Yayınlanma: 01.08.2018 - 23:11
Abone Ol google-news

Bu yıl da “Ulusal Yarışma”nın festivalde yer almayacağının belli olmasının ardından sinema örgütleri, ortak bir açıklama yaparak Antalya Film Festivali’nin hiçbir etkinliğine katılmayacaklarını açıkladılar.
21 vakıf, dernek ve meslek birliğinin altına imza attığı açıklama şöyle: “Elli yılı aşkın bir süredir ülkemizin en önemli festivali olan Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin ulusal yarışma bölümleri Başkan Menderes Türel tarafından geçtiğimiz yıl kaldırılmıştır. Tüm sinema sektörünün festivale katılmama kararı almasıyla Antalya tarihindeki en silik festivalini yaşamıştır.
Antalya Film Festivali’ne ulusal ve yerli kimliğini yeniden kazandırmak için yaptığımız girişimler bu yıl da karşılık bulmamıştır.

Türkiye sinema sektörünü oluşturan kurum ve kuruluşlar olarak her ne gerekçeyle yapılırsa yapılsın kısa, belgesel, uzun metraj ulusal film yarışmaları kaldırılmış bir Antalya Film Festivali’ne razı olmayacağımızı ve hiçbir etkinliğine katılmayacağımızı yeniden duyuruyoruz.
Tüm sinema emekçilerini, sanatçılarını, yerli ve yabancı kamuoyunu festivale ve etkinliklerine katılmamaya davet ediyoruz.”

İmzacılar: ASİTEM Anadolu Sinema ve Televizyon Eseri Sahipleri Meslek Birliği, BİROY Sinema Oyuncuları Meslek Birliği, BSB Belgesel Sinemacılar Birliği, ÇASOD Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği (FIA üyesi), FİLM-SAN Film Sanayii ve Tüm Sanatçıları Güçlendirme Vakfı, FİLM-YÖN Film Yönetmenleri Derneği, FİYAB Film Yapımcıları Meslek Birliği (FIAPF üyesi), FİYAP Film Yapımcıları Derneği, GYD Görüntü Yönetmenleri Derneği, KISA FİLMCİLER DERNEĞİ, OYUNCULAR SENDİKASI Sahne, Perde, Ekran, Mikrofon Oyuncuları Sendikası (FIA üyesi), SENARİSTBİR Senaryo ve Diyalog Yazarı Sinema Eseri Sahipleri Meslek Birliği, SETEM Sinema ve Televizyon Eseri Sahipleri Meslek Birliği, SE-YAP Sinema Eseri Yapımcıları Meslek Birliği (FIAPF ÜYESİ), SİNEBİR Sinema Eseri Sahipleri Meslek Birliği, SİNEMA TV SENDİKASI Sinema, Reklam, Dizi ve TV Programı Çalışanları Sendikası,  SİNE-SEN Sinema Emekçileri Sendikası, SİYAD Sinema Yazarları Derneği, SODER Sinema Oyuncuları Derneği, SYD Sanat Yönetmenleri Derneği, TÜRSAV Türk Sinema Vakfı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler