Görkemli gala

14. Bodrum Müzik Festivali, önceki gün Şef Rengim Gökmen yönetimindeki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası eşliğinde Lauren Fagan ve Murat Karahan’ın opera konseriyle başladı.

Yayınlanma: 05.08.2018 - 23:41
Abone Ol google-news

4. Bodrum Müzik Festivali, 4 Ağustos’ta Şef Rengim Gökmen yönetimindeki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası eşliğinde Lauren Fagan ve Murat Karahan’ın sahne aldığı opera gala konseriyle başladı. Konseri yaklaşık 4 bin kişi izledi. Festivalin Onur Ödülü ise dünyaca ünlü piyanistimiz Gülsin Onay’a verildi.

Festivalin açılışını yapan Doğuş Grubu CEO’su Hüsnü Akhan, hedeflerinin Bodrum’u dünya çapında bir klasik müzik destinasyonu yapmak olduğunu söyledi.
Sanat Yönetmenliğini Tuğçe Tez’in üstlendiği Bodrum Müzik Festivali, beş gün sürecek. Festival bu yıl ilk kez bir araya gelen sanatçıların performanslarına sahne olurken; dinleyicilerin de “Türkiye’nin Genç Yetenekleri’ni keşfetmesine olanak sağlayacak.
Festival beş gün boyunca, Fazıl Say, Gülsin Onay, Murat Karahan, Christina Pluhar, Lauren Fagan, Alina Pogostkina, Víkingur Ólafsson ve Avi Avital gibi yıldızların yanı sıra; Sevil Ulucan, Hillel Zori, İbrahim Yazıcı, Erman Türkili, Çağ Erçağ, Gülru Ensari, Dorukhan Doruk, Camille Thomas ve Veriko Tchumburidze gibi virtüözleri de müzikseverlerle buluşturuyor.

Ayrıntılı bilgi için:  www.bodrummuzikfestivali.com.

Onay’a Onur Ödülü

Festivalin Onur Ödülü ise dünyaca ünlü piyanistimiz Gülsin Onay’a verildi. Festival komitesi bu yıl ayrıca, İstanbul Müzik Festivali ile işbirliğine giderek, Gülsin Onay ve film yönetmeni Murathan Özbek’in yer aldığı “Yolda” adlı çok disiplinli projeyi de izleyicilerle buluşturuyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler