Bodrum’da Schubert gecesi

15. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, “Taşta” konserleri kapsamında, Alman piyano virtüözü Konrad Richter’i, “Festival Dostları” Mine ve Ali Can Polat’ın desteğiyle Antik Taş Ocağında konuk etti.

Yayınlanma: 21.08.2018 - 21:30
Abone Ol google-news

Alman piyano virtüözü ve pedagog Prof. Konrad Richter, Schubert’in eserlerini çaldığı bir konserle dinleyenleri selamladı.

1986’dan 1990’a kadar Musikhochschule Stuttgart’ın Rektörlüğünü yapan, iki dünya savaşında ve toplama kamplarında öldürülen bestecilerin eserlerinin keşfine ve yayılmasına önemli bir katkı sağlayan “Şiddet kurbanları” projesini de başlatan Konrad Richter, Gümüşlük’teki 25 asırlık Antik Taş Ocağının sahnesinde, Franz Schubert’in iki bestesini seslendirdi. Gecenin ilk bölümde bestecinin, “Four Impromptus, Op. Post. 142, D. 935” adlı eseri izleyici ile buluşurken, gecenin ikinci yarısında Konrad Richter, yine Franz Schubert’in, “Sonata in D Major, Op.53, D.850” başlıklı yapıtıyla klasik müzikseverlerin karşısına çıktı. Bayram için Bodrum’da bulunan çok sayıdaki klasik müzikseverin doldurduğu tarihi mekânın sahnesine alkışlarla tekrar gelen Rihter, bir de bis yaparak geceyi bitirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon