İzmir’de Sinema Burada Festivali

87. İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) kapsamında düzenlenen Sinema Burada Festivali 12-16 Eylül tarihleri arasında İzmir Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Yayınlanma: 26.08.2018 - 22:52
Abone Ol google-news

87. İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) kapsamında düzenlenen Sinema Burada Festivali 12-16 Eylül tarihleri arasında İzmir Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Dördü galalı gösterim olmak üzere toplam dokuz film ile 12-16 Eylül tarihleri arasında İzmir Sanat Merkezi’nde gösterilecek. Festival’de Gürcistan yapımı ‘Dede’ adlı film ilk galalı gösterim olacak. 13 Eylül’deki gösterime filmin yapımcıları da katılacak.

14 Eylül tarihinde peş peşe iki galalı film gösterimi gerçekleşecek. Önce Hakan Günday’ın aynı adlı romanından uyarlanan, Onur Saylak’ın yönettiği ve başrollerini Tuba Büyüküstün ve Ahmet Mümtaz Taylan ile paylaştığı ‘Daha’ filmi, 18.30’da sinemaseverlerle buluşacak. Yönetmen Onur Saylak gösterime katılacak.

14 Eylül’ün ikinci galalı gösteriminde ise dünyaca ünlü yazar Yaşar Kemal’in hayatındaki dönüm noktalarının destansı bir anlatımla sergilendiği ‘Yaşar Kemal Efsanesi’nin gösterimi yapılacak. Yaşar Kemal’in daha önce hiçbir yerde yayımlanmamış arşiv görüntülerinin yer aldığı film, ustanın edebiyata, hayata ve yüzyıla damgasını vuran olaylara karşı tavrını, kendi ağzından ve hayatına yakından tanıklık etmiş dostlarının anlatımıyla beyaz perdeye taşınıyor. Halil Ergün anlatımına Arif Keskiner, Ara Güler ve Zülfi Livaneli’nin eşlik ettiği film, 21.00’da izlenebilecek. Gösteriye filmin yapımcısı Aydın Orak katılacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler