Kahvenin festivali 20-23 Eylül’de Küçükçiftlik Park’ta

İstanbul Coffee Festival beşinci yılında onbinlerce kahveseveri ağırlayacak

Yayınlanma: 03.09.2018 - 11:49
Abone Ol google-news

Dream Sales Machine’in etkinligˆi İstanbul Coffee Festival, bu yıl 20–23 Eylül tarihleri arasında Axess Ana Sponsorlugˆu’nda KüçükÇiftlik Park’ta düzenlenecek. “The Source, The Journey, The People“ temasıyla gerçekles¸tirilecek festival, 5. yılında kahvenin kaynagˆına odaklanacak. Avrupa’nın en büyük iki kahve festivalinden biri konumunda olan İstanbul Coffee Festival’de yer alan global kahve ve makine üreticisi markalar, kahve kurulus¸ları, çiftlikler, çiftlik birlikleri, ithalatçılar, tüccarlar, imalatçılar, ekipman üreticileri, kavurucular, perakendeciler, kahve barları, çikolata markaları ve nitelikli küçük artizan esnaf, ziyaretçileri yeni nesil kahve lezzetleriyle bulus¸turacak.

Festival şehre yayılıyor

5. yılını kutlayan İstanbul Coffee Festival, bu yıl festival öncesinde farklı mekanları pop up etkinlik alanına çevirerek alternatif keyif köşeleri yaratacak. 17–19 Eylül tarihleri arasında düzenlenen “İCF Haftası: Playground” kapsamında mekânlar, farklı etkinlik kurgularıyla kahveseverlere keyifli bir atmosfer sunacak.

‘The Source’

Bu yıl kahvenin kaynagˆına odaklanan İstanbul Coffee Festival, “The Source” bas¸lıgˆı altında ziyaretçileri seminerlerde ağırlayacak. Kahvenin ortaya çıkıs¸ı ve dünyaya yayılmasının öyküsü, en lezzetli kahve çes¸itleri ve karakteristikleri, kahve endüstrisinde tarımdan servise kadının rolü ve gelecegˆi, kahve kavurma tekniklerinin kahve çekirdegˆi türlerine etkisi, ülkelere göre kahve kültürlerinin çes¸itliligˆi mercek altına alınacak.

‘The Journey’

Festival, ziyaretçileri “The Journey“ bas¸lıgˆı kapsamında farklı deneyimler, atölyeler ve profesyonel kahve demleme teknikleriyle bulus¸turuyor. Geleneksel, modern ve fütüristik yaklas¸ımlarla ziyaretçinin kendi kahve yolculugˆunu yaratmasını hedefliyor.

‘The People’

Festival farklı aktiviteler ve canlı müzik performanslarıyla keyifli bir dört gün sunacak. Müzik festivallerini aratmayan bir atmosfer ve ortamda katılımcılar sürpriz isimler ve gruplarla bulus¸acak. Festivalin “Coffee & More” alanında ise yenilenen konsepti ile bu yıl kahvenin ötesine geçen etkinliklere yer verilecek. Festivalin tarzını yansıtan tasarım ürünler ve artizan lezzetler de bu yıl meraklılarını bekliyor olacak. SCA Türkiye (Speciality Coffee Association) üyesi olan İstanbul Coffee Festival, bu yıl yine festival alanında kurulan özel alanda SCA Türkiye S¸ampiyonası’na da ev sahipligˆi yapacak. S¸ampiyona “En I·yi Barista”, “En I·yi Kahve Kavurma”, “En I·yi Kahve Demleme”, “En I·yi Latte Art” ve “En I·yi Cezve/I·brik” olmak üzere beş kategoride düzenlenecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler