Tek gecelik dev kadro

Rock Müzikaller projesi 24 Eylül’de tek gecelik bir gösteri için Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’nda izleyiciyle buluşacak.

Yayınlanma: 10.09.2018 - 23:24
Abone Ol google-news

Evrencan Gündüz heyecanla son aldığı ya da almak istediği gitarların fotoğraflarını gösteriyor Instagram’dan. Arka masada Gripin’den Birol var, Erdem Yener’le muhabbette. Özge Borak, Ayça Varlıer, Fatma Turgut ve Özge Fışkın’ı bahçede dörtlü bir söyleşiye alıyorlar. Manga’dan Ferman ise başka bir gazeteci dostumuzla söyleşide. Etraftaki hareketlilik, enerji ve heyecan son derece sirayet edici ve en az o kadar da umut verici. Her biri kendi alanlarında belli yerlere gelmiş bu ünlü isimlerin bir araya gelmeleri bile bir meseleyken hepsinin ortak bir amaç için el ele vermiş olmaları bir mucize adeta.

Sözünü ettiğimiz proje ilki 11 yıl önce yapılan ve bu kez neredeyse tamamı yeni bir kadroyla ve yeni bir içerikle yeniden sahnelenen Rock Müzikaller... Haftalar süren provalarla 24 Eylül Pazartesi akşamı Harbiye Açıkhava’da Broadway rüzgârı estirecek olan Rock Müzikaller’in kadrosundaki tüm solistlerin solo performanslarının yanında birbirleriyle yapacakları düetler de yer alıyor. Daha önce Senfonik Şebnem Ferah, Broadway’den İstanbul’a Müzikaller gibi çok ilgi gören projelere de imza atan Nurcan Karaca’nın önderliğinde, müzik direktörlüğünü ünlü müzik adamı Tuluğ Tırpan’ın yaptığı Rock Müzikaller projesi için hepimizin aşina olduğu “Hair”, “We Will Rock You”, “Rock of Ages”, “American Idiot”, “Jesus Christ Superstar”, “Grease”, “Footloose”, “Rent”, “Aida” gibi ünlü rock müzikallerinden seçilen iddialı bir repertuvar hazırlandı. Duayen Haldun Dormen’in yetiştirdiği genç yeteneklerden Onur Turan projenin yine yönetmen koltuğuna otururken koreografisini ise yine Nur Sonbahar yapıyor.

Zengin bir repertuvar

Yıllar sonra yeniden sahnelenen Rock Müzikaller’in yönetmeni Onur Turan’a gecenin repertuvarını nasıl seçtiklerini soruyoruz. Turan bu konuda sanatçılarla etkileşimiçinde olduklarını söylüyor ve ekliyor: “Burada nasıl farklı sektörlerden sanatçıları buluşturuyorsak, farklı dinleyici kitlelerini de buluşturmak istiyoruz. Rock müziği dinleyicisini de müzikal tiyatro dinleyicisini de bir araya getirmek istiyoruz. Yaptığımız repetuvarda Green Day’in “American Idiot” ya da Queen’in “We Will Rock You” gibi Jukebox müzikaller de var, Elton John ve Tim Rice’ın “Aida” gibi pop rock kökenli müzikaller ya da Jonathan Larson’ın bir dönem kült olmuş “Rent” müzikali gibi müzikaller de var. Yani işin içine hem teatral yanını katıyoruz, hem de bir rock dinleyicisi geldiği zaman çok mutlu ayrılsın istiyoruz.”

Gripin’den Queen şarkıları

Gripin’den Birol Namoğlu ve Arda İnceoğlu ise ilk müzikal tecrübelerine dair konuştular. Birol heyecanlı olduklarını gizlemiyor ve grup olmanın avantajını kullanarak bazı Queen şarkılarını kaptıklarını söylüyor. “İyi mi oldu kötü mü oldu göreceğiz” diyor ve ekliyor hemen: “Hiç kolay bir şey değil Queen çalıp söylemek. Freddie Mercury’nin filmi de geliyor yakında, ondan önce böyle küçük bir tadım gibi olacak. Bir de hep şikâyet ediyoruz ya her şey eskiyor diye... Ama işte Queen eskimiyor. O eskimeyen şeyleri yeniden yorumlamak daha zor.” Bu noktada Arda da giriyor söze ve “Biz cover grubu olarak başladık ve içimizdeki o cover aşkı da devam ediyor. Seviyoruz başkalarının şarkılarını yorumlamayı. Bunlar da bizim büyüdüğümüz şarkılar aslında” diyor.

Özge Fışkın ve ‘Hair’

Özge Fışkın 11 yıl önce sahnelenen ilk projede de yer almış nadir isimlerden. İnsanların hayatlarına çarpıp geçmiş müzikallerden bir seçki hazırladıklarını anlatıyor ve ekliyor: “Hair müzikali benim gençlik yıllarımdan beri etkilendiğim bir müzikal. Repertuvar konusunda aslında şansım yaver gitti. Bir öncekinde de söylemiştim, ‘Aquarius’ söyleyeceğim. Bir de ‘Let the Sunshine In’i Can Bora Genç ve Ayça Varlıer’le birlikte söyleyeceğiz. Ve bir de ‘Jesus Christ Superstar’dan ‘I Don’t Know How To Love Him’. Benim için aslında harika bir fırsat bu. Çünkü şartlar elverseydi, ülkemizde müzikal bolca yazılsaydı, buna meraklı bir kitle olsaydı şahane olurdu ve ben de sadece müzikal söyleyerek yaşayabilirdim, o kadar sevdiğim bir şey. İşin içinde hem oyunculuk var, hem müzik hem dans var. Keşke tek gece olmasaydı, başka şehirlere de gidebilseydik ama, bir yerden başlamak lazım, buna da şükür diyoruz.”

Dansa yatkın...

Oyunculuk ve müziği birlikte yürüten Erdem Yener ise bu ikili kariyeriyle belki de müzikal için biçilmiş bir kaftan. “Kâğıt üzerinde öyle ama bir yandan da korkutucu” diyor Yener bu konu açıldığında ve ekliyor: “Normalde müzik yapmak için sahneye çıktığınızda grubunuzla kendi müziğinizi, hali hazırda yaptığınız şeyin icrasını takip ediyorsunuz. Tek güvendiğin şey, sırtını yaslamak istersin, o da ya kendi grubunla çok prova demek ya da zaten çok müthiş bir ekiple demek... Allahtan burada çok müthiş bir ekip var, yoksa gerçekten insan aklını yitirir.” Yener’in oyuncu Özge Borak ile birlikte söyleyeceği “Grease” şarkıları ise sinemada 40. yılını kutlayan “Grease”in yeniden gündeme geldiği şu günlerde çok güzel bir nostalji rüzgârı yaratacak şüphesiz. Yener işin dans kısmını nasıl kıvıracak diye meraktaysanız, hiç endişeniz olmasın ergenlik yıllarını Michael Jackson olma hayalleriyle geçirdiğini söyleyen sanatçı dansa yatkınlığı konusunda kendinden emin.

Sahnede kimler olacak: Zuhal Olcay’ın “guest star” sıfatıyla sahne alacağı gecede şu isimler şarkı söyleyecek: (harf sırasına göre) Aslı Gökyokuş, Ayça Varlıer, Erdem Yener, Evrencan Gündüz, Fatma Turgut, Ferman Akgül, Gripin, Güvenç Dağüstün, Özge Borak, Özge Fışkın, Seran Bilgi, Şehnaz Sam.

Tına Turner sürprizi

Rock dünyasının efsane ismi Tina Turner’ın hayatını anlatan “Tina Turner” müzikalinden seçilmiş bir parçayla Rock Müzikaller projesinde yoğun ajandasına rağmen sahne almayı kabul eden ünlü ismin kim olduğu ise gecenin süprizi olduğu için açıklanmadı. Ama biraz düşününce bu ünlü ismin kariyeri 70’li yıllarda başlamış, Turner gibi sahnesi son derece güçlü ve sesi de alabildiğine hacimli, rock’a uygun biri olduğunu tahmin etmek zor değil. Bizim aklımızda bir isim var ama söylemiyoruz... Tahminleri alalım?

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler