Ezhel, Gaye Su Akyol ve Murat Ertel, Dost Meclisi'nde konuştu

RedBull.com’un yeni video serisi Dost Meclisi’nde müzisyenler yakın çevresinden gelen soruları cevaplıyor. Programın yeni konukları 26-30 Eylül 2018 tarihlerinde gerçekleşecek Red Bull Music Festival’in yıldız isimleri oldu. Festivalin ilk gününde gerçekleşecek doğaçlama düet gecesi ‘Round Robin’in küratörü Murat Ertel, ikinci günkü konsepti ‘Art of B-Movies’de canlı film konseri verecek Gaye Su Akyol ve üçüncü gün konsepti ‘East vs West’de sahne alacak Ezhel yakınlarından gelen soruları en içten şekilde cevapladı.

Yayınlanma: 12.09.2018 - 11:35
Abone Ol google-news

RedBull.com’un video serisi Dost Meclisi’nin yeni bölümüne Red Bull Music Festival İstanbul’un yıldız isimleri konuk oldu. Festivalin üç farklı konseptinden üç sanatçı Murat Ertel, Gaye Su Akyol ve Ezhel yakın çevrelerinden gelen soruları yanıtladılar.

 Murat Ertel: Dedem ve Neyzen Tevfik arkadaşlardı

ZeN ve BaBa ZuLa gruplarının kurucusu Murat Ertel, Dost Meclisi’nde Elektro Hafız, Gaye Su Akyol, Tolga Böyük, Özgür Mumcu ve James Hakan Dedeoğlu’nun sorularını yanıtladı. Özgür Mumcu’nun; babası Mengü Ertel’in müziğini nasıl etkilediğiyle alakalı sorduğu soruya dedesiyle Neyzen Tevfik’in arkadaş olduğunu anlattığı bir hikayeyle cevap veren Murat Ertel, “Dedem ile Neyzen Tevfik Üsküdar’dan yola çıkarak sabahın ilk ışıklarında Hz. Yuşa Tepesi’ne yürürlermiş” ifadelerini kullandı.

 Beş gün, dört farklı konseptle 60 müzisyeni bir araya getirecek Red Bull Music Festival İstanbul’un ilk gününde gerçekleşecek doğaçlama düet gecesi ‘Round Robin’in küratörü Murat Ertel, solo ve düet performanslarla birbiri ardına sahne alacak 16 müzisyenle birlikte Avusturya Konsolosluğu Kültür Ofisi Bahçesi’nde müzikseverlerin karşısına çıkacak.

 Gaye Su Akyol: Back to the Future filminin içinde yaşamak isterdim

 Dost Meclisi videolarının bir diğer konuğu 27 Eylül 2018 Perşembe günü Kadıköy Sineması’nda Art of B-Movies konseptinde ‘Yılmayan Şeytan’ filmine Bubituzak ile birlikte canlı soundtrack oluşturacak olan Gaye Su Akyol oldu. İlhan Erşahin, Kanat Atkaya, Murat Meriç, bir dinleyicisi ve de Melikşah Altuntaş’ın sorularını cevaplayan Akyol, sinema eleştirmeni Melikşah Altuntaş’ın, “Bir mucize olacak ve 24 saatini filmlerin içinde geçirebileceksin diyelim. Hangi filmlerde, kimlerle, nasıl maceralar yaşamak isterdin” sorusuna, “Güne ‘Waking Life’ ile başlardım. Çünkü gerçek ile kurgu, hayal ile gerçek arasındaki o ince çizgi beni hep mutlu ediyor ve yeni sorular sormama neden oluyor. Öğle saatlerinde ‘Back to the Future’ serisini izler, çok sevdiğim doktor karakteri Emmett Lathtop Brown ile sohbet ederdim. Öğleden sonrasını bir Jim Jarmusch klasiği olan ‘Coffee and Cigarettes’ ile geçirmek isterdim. Steve Buscemi ile tanışıp, Tom Waits ve Iggy Pop ile müzik üzerine sohbet edip Cate Blanchett ile de dünyanın haliyle ilgili sohbet ederdik diye düşünüyorum. Akşam olmadan hemen önceyse biraz depresif olmak ve güzelliğin üzerine düşünebilmek için ‘Death in Venice’in içinde olmak isterdim. Ardından Sofia Coppola’nın ‘Lost in Translation’ filminde Bill Murray ile Tokyo sokaklarında yabancılaşmayı deneyimlemek isterdim. Son olarak bir Woody Allen klasiği olan Midnight in Paris’te, Hemingway, Picasso, Matisse ve Man Ray ile tanışıp 1900’lerin başındaki o partilerde kaybolmak isterdim” cevabını verdi.

 Ezhel: Üzgün hissettiğimde Neşet Ertaş dinliyorum

 Barış Akpolat, Ezgi Mola, Deniz Tekin, Kamufle ve iki dinleyicisinin sorularını yanıtlayan Ezhel, Deniz Tekin’in “Düşük hissettiğinde sığındığın bir şarkı var mı?” sorusunu “Bob Marley’den ‘Get Up, Stand Up ve Neşet Ertaş’tan ‘Sallan Boyuna Bakayım’ şarkılarını dinliyorum” sözleriyle yanıtladı. Ezhel, Red Bull Music Festival İstanbul kapsamında East vs West konsepti altında 28 Eylül Cuma akşamı Zorlu PSM’de sahne alacak.

Red Bull Music Festival İstanbul’un üç gününe damgasını vuracak Murat Ertel, Gaye Su Akyol ve Ezhel’in içten yanıtları www.redbull.com/music adresinde yer alıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler