Birincilik ödülü Zar’ın

Muğla’nın Milas ilçesinde Turhan Selçuk adına bu yıl 8’incisi düzenlenen Uluslararası Turhan Selçuk Karikatür Yarışması Ödülleri törenle sahiplerine verildi. Yarışmaya 61 farklı ülkeden 514 karikatürist, 1847 karikatür ile katıldı. Birincilik ödülünün sahibi Hırvatistan’dan Zarko Luetic Zar oldu. Cumhuriyet Gazetesi Özel Ödülü’nü ise İran’dan Ayet Naderi kazandı.

Yayınlanma: 15.09.2018 - 22:58
Abone Ol google-news

Tarihi Çöllüoğlu Hanı içerisinde yoğun bir katılım eşliğinde düzenlenen törene; Muğla Milletvekili Suat Özcan, Milas Kaymakamı Eren Arslan, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Garnizon Komutanı Albay Emel Demiryakan, çeşitli sivil toplum kuruluşları ve temsilcileri, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, siyasi parti temsilcileri, Turhan Selçuk’un eşi Ruhan Selçuk ile yarışmanın jüri üyeleri gazetemiz çizeri Kamil Masaracı, İzel Rozental, Serter Karataban, Eda Oral, yarışmanın ikincilik ödülünü kazanan İranlı Jaber Asadi, üçüncülük ödülü sahibi İranlı Nahid Zamani ve sanatseverler katıldı.

 

"Zar"

‘Kalplerde taht kurdu’

Açılış konuşmasına, karikatür dünyasında ölümsüzlük kazanan efsane isim Turhan Selçuk’a sevgi ve saygı duruşu niteliğindeki yarışmaya daha nice yıllar dileyerek başlayan Ruhan Selçuk, “Turhan Selçuk, sözsüz ileti ve olağanüstü çizgileriyle evrensel dili yakalayarak karikatür sanatının zirvesinde taht kurmuş, ödün vermeyen onurlu kişiliği ve cesaretiyle de insanlığın kalbinde taht kurmuştur. Turhan Selçuk aramızda değil ama kompozisyon ve estetik inceliklerle dolu eserleriyle birlikte hep yanı başımızda olacak” dedi.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat yaptığı konuşmasında, “Karikatür sanatıyla bizi dünyaya tanıtan, insanlığa bir ışık ve nefes veren sevgili Turhan Selçuk’a vefa borcumuzu ödemenin mutluluğu ve kıvancı içerisindeyiz. Ayrıca çok güzel bir dayanışma ve işbirliğini hayata geçiriyoruz. Sonuçlarından son derece memnun olduğumuz ve daha yıllarca sürdürmeye kararlı olduğumuz bir organizasyon”dedi. Ödül Töreni karikatür sergisinin gezilmesinin ardından müzik dinletisi ile sona erdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler