‘Antik kent üstü’ AVM’ye ruhsat

‘Zorunda kaldık’ diyen Mudanya Belediye Başkanı Türkyılmaz Myrleia için eylem yapacaklarını, açlık grevi bile düşündüklerini söyledi.

Yayınlanma: 21.09.2018 - 22:10
Abone Ol google-news

Bursa Mudanya’da 2 bin 700 yıllık Myrleia Antik Kenti üzerindeki AVM için imar barışından yararlanarak Mudanya Belediyesi’nden Yapı Kullanma Ruhsatı alan Özdilek Holding, merkezde açılış için temizlik çalışmalarını başlattı. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Yasa gereği, ruhsat vermek zorunda kaldık. Kamuoyunun bu konuda duyarlı olması için eylemler yapacağız. Açlık grevini dahi düşünüyoruz” dedi.

Bursa Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Kurulu’nun 3’üncü derece arkeolojik sit alanı ilan ederek imara açtığı Mudanya liman mevkiinde, 2012’de AVM inşaatına başlandı. AVM’nin temel kazıları sırasında MÖ 7’nci yüzyıla ait antik kentin duvarlarına ve taş heykellere rastlandı. Kurul, inşaatın sürmesine izin verirken antik kente ait tarihi kalıntıların da cam çerçeve içinde koruma altına alınarak AVM’nin alt katında sergilenmesini kararlaştırdı.

STK’lerin oluşturduğu Myrleia Antik Kent Platformu, kurul kararının iptali istemiyle dava açtı. Danıştay’ın 2 kez bozarak yerel mahkemeye geri gönderdiği dosyada yargı süreci sürüyor.l


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler