Süreyya Operası sezonu açıyor

İstanbul’da özellikle müzik sanatına tahsis edilmiş tek mekân olan Süreyya Operası, 12’inci sanat yılında perdelerini 28 Eylül’de açacak.

Yayınlanma: 22.09.2018 - 22:44
Abone Ol google-news

 Süreyya Operası’nın yeni sezonu, İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin (İDOB) açılış konseri ile başlayacak. Süreyya Operası Oda Müziği Konser dizisinin ilk konseri ise, ünlü Deutsche Grammophon sanatçılarından piyanist Simon Ghraichy olacak.

İki yeni eser

Opera programında bu yıl Massenet’in “Don Kişot” operası ile Rahmaninov’un “Aleko”su olmak üzere iki yeni eser var. Geçen yıllarda sahnelenen “The Rake’s Progress”, “Falstaff”, “Ninatta”, “Bayezit” operaları bu mevsimde de oynanmaya devam edecek. İDOB, Verdi’nin müziği ile hazırlanan “Üç Silahşörler” balesini yeni bir prodüksiyonla sahneleyecek. “Don Kişot”, “Judith” baleleri ile “Üç Bale” 2018-2019’da da izleyicilere sunmaya devam edecek.

Konserler de sahnede

İDOB programında bu yıl Verdi’nin “Requem”i ve Rossini’nin “Stabat Mater”i gibi ünlü dramatik, lirik büyük orkestra ve koro eserleri seslendirilecek. Adnan Saygun’un sevilen eseri “Yunus Emre Oratoryosu” bale ve opera sanatçılarının işbirliğiyle sahnelenip icra edilecek. Her yıl olduğu gibi haziran ayında İKSV’nin düzenlediği Uluslararası Müzik Festivali’nin bazı konserleri Süreyya Operası’nda verilecek.

Rossini sergisi

Her yıl hazırlayıp Süreyya fuayelerinde sunulan ‘müzik sanatı’ temalı sergilerde bu yıl İtalya’dan gelen Rossini sergisi yer alacak. Sergi, 16 Kasım-15 Aralık arasında Süreyya Operası’ndaki sergilenişinden sonra Avrupa’nın değişik şehirlerinde de beğeniye sunulacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler