Engelsiz Filmler Festivali için geri sayım

Her yıl Türkiye ve dünya sinemasının en iyi örneklerinden filmleri; görme ve işitme engelli sinemaseverlerin erişimine uygun olarak sunan Engelsiz Filmler Festivali, bu yıl 38 film ve birçok etkinlik ile sinemaseverleri bekliyor.

Yayınlanma: 02.10.2018 - 23:43
Abone Ol google-news

Bu yıl altıncı kez düzenlenen Festival, 8-10 Ekim tarihleri arasında İstanbul’da Boğaziçi Üniversitesi Sinema Salonu (SineBu), 12 - 14 Ekim tarihleri arasında Eskişehir’de Taşbaşı Kültür ve Sanat Merkezi (Kırmızı Salon), 17 - 21 Ekim tarihleri arasında ise Ankara’da Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi ve Goethe-Institut Ankara’da sinemaseverleri ağırlayacak. Festival’deki tüm filmler göremeyenler için sesli betimleme, duyamayanlar içinse işaret dili ve ayrıntılı altyazı ile gösteriliyor. Festival filmlerinin erişilebilirlik uygulamaları Sesli Betimleme Derneği tarafından hazırlanıyor. 

Engelsiz Filmler Festivali’ndeki gösterimler sonrası film ekipleriyle yapılacak söyleşiler ve atölye çalışmaları işaret dili çevirmeni eşliğinde gerçekleşecek. Ödül Töreni’nde ise işaret dili çevirisinin yanı sıra sesli betimleme yapılacak ve böylece engeli olan, olmayan tüm sinemaseverler festivali bir arada takip edebilecekler.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler